Διακριτικά πολυτελές

Η πλούσια διακόσμηση υποτάσσεται στην αυστηρή αρχιτεκτονική γλώσσα του Antonio Citterio στο νέο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στο Μιλάνο. 

Η πλούσια διακόσμηση υποτάσσεται στην αυστηρή αρχιτεκτονική γλώσσα του Antonio Citterio στο νέο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στο Μιλάνο.

Tην ημέρα το Μιλάνο ζει στους έντονους ρυθμούς της μόδας, των διεθνών εκθέσεων, της βιομηχανίας και του χρηματιστηρίου. Το βράδυ η ένταση υποχωρεί και δίνει τη θέση της στο glam dining και τις ρομαντικές βόλτες γοητεύοντας τους ταξιδιώτες από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ντουμπάι ή τη Σαγκάη. Αυτή την ατμόσφαιρα υιοθετεί το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Mandarin Oriental Hotels που διαμορφώθηκε από τους Antonio Citterio και Patricia Viel σε τέσσερα κτίρια του 18ου αιώνα. Σε απόσταση αναπνοής από τα πιο ζωντανά σημεία του Μιλάνου –τον καθεδρικό ναό, την Όπερα και την αγορά της via della Spiga–, οι αρχιτέκτονες έκριναν ότι αξίζει να αποδώσουν στους κοινόχρηστους χώρους τον κοσμοπολίτικο και πολύβουο χαρακτήρα του κέντρου. Προτίμησαν μια ακανόνιστη διάταξη των δωματίων αναφερόμενοι στη σχεδιαστική αρχή του ’30 και του ’40, σύμφωνα με την οποία το χρώμα καταδεικνύει τις διαφορετικές λειτουργίες. Κόκκινο, πράσινο και κίτρινο παστέλ διακοσμούν την είσοδο, ενώ το μπαρ-μπιστρό κλέβει τις εντυπώσεις χάρη στα τολμηρά ασπρόμαυρα μοτίβα. Στο εστιατόριο Seta oι πράσινες αποχρώσεις συνδέουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο που θυμίζει ιδιωτικό κήπο. Eδώ ο σεφ Antonio Guida – πολυσυζητημένη μεταγραφή από το Il Pellicano της Τοσκάνης– προτείνει ιταλικές γεύσεις.

Σε αντιδιαστολή με την υπερβολή των κοινόχρηστων χώρων, στα 72 δωμάτια και τις 32 σουίτες ο Citterio και η Viel σκηνογράφησαν την ήσυχη, προσωπική και οικεία όψη της μιλανέζικης αισθητικής. Οι γήινοι τόνοι του μπεζ συνδυάζονται με τα παστέλ βελούδινα υφάσματα, εμπνευσμένα από τους πολύτιμους λίθους, ενώ τα έπιπλα κατασκευάστηκαν ειδικά για την περίσταση. Έτσι, τα κεφαλάρια των κρεβατιών και οι πλάτες των καναπέδων αγκαλιάζουν τη συνολική επιφάνεια του επίπλου και το τραπέζι στηρίζεται σε ρόδες για να λειτουργήσει είτε ως γραφείο είτε ως τραπέζι φαγητού.

www.mandarinoriental.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Hello Brooklyn!

MUST READ