Hello Brooklyn!

Ποιος φανταζόταν ότι θα έφτανε η μέρα που η αριστερή όχθη της Νέας Υόρκης θα συναγωνιζόταν τη φήμη του Μανχάταν; Το Μπρούκλιν είναι οι άνθρωποί του, γι' αυτό πίσω από κάθε μπουτίκ, κάθε εστιατόριο και κάθε χώρο πολιτισμού κρύβεται μια ιστορία εκρηκτικής έμπνευσης.

Ποιος φανταζόταν ότι θα έφτανε η μέρα που η αριστερή όχθη της Νέας Υόρκης θα συναγωνιζόταν τη φήμη του Μανχάταν; Το Μπρούκλιν είναι οι άνθρωποί του, γι' αυτό πίσω από κάθε μπουτίκ, κάθε εστιατόριο και κάθε χώρο πολιτισμού κρύβεται μια ιστορία εκρηκτικής έμπνευσης.

Βιομηχανικές κρεβατοκάμαρες στο Wythe

Η upper class του Μανχάταν ακολούθησε τους χίπστερ και μετακόμισε στο Μπρούκλιν με τη σκληρή βιομηχανική γοητεία. Άριστο δείγμα της τάσης, το ξενοδοχείο Wythe, που καταλαμβάνει το χώρο ενός παλιού εργοστασίου υφασμάτων των αρχών του 20ού αιώνα. Στο αυθεντικό κτίριο, ψηλές οροφές, σιδερένιες σκάλες, παλιά πλακάκια, ρετρό ταπετσαρία και τεράστια παράθυρα με θέα στην αποβάθρα του Ουίλιαμσμπεργκ αφηγούνται την ιστορία του Μπρούκλιν.

www.whythehotel.com

Μπρέκφαστ στο Bakeri

Τα λεπτά χαρακτηριστικά της Νορβηγίδας Nina Brondmo δεν συνάδουν με τη δύναμη των χεριών της όταν ζυμώνει πίτες, ψωμιά και γλυκά γεμιστά με όλα τα καλά για το πρωινό στο φούρνο Bakeri. Η φυσική κλήση της Brondmo προς το ωραίο τραβάει την προσοχή στη γειτονιά Greenpoint κάτω από το Κουίνς, όπου βρίσκεται ένα από τα δύο καταστήματα Bakeri, με τοίχους που λάμπουν στα χρώματα των εδουαρδιανών κήπων.

www.bakeribrooklyn.com

Δείπνο των καταραμένων ποιητών

Σαν ρομαντικό μπαρ από τη Νέα Ορλεάνη του 1920, το Maison Premiere σερβίρει τη δίδυμη «γαλλική» απόλαυση: κοκτέιλ με αψέντι και φρέσκα στρείδια. H πατίνα στους τοίχους δείχνει ότι έχουν ποτιστεί επί δεκαετίες από τον καπνό των τσιγάρων, ενώ η ατμόσφαιρα γύρω από το οβάλ μαρμάρινο μπαρ και η ατίθαση βλάστηση στον κήπο με τα φερφορζέ στοιχειοθετούν ένα χώρο αισθησιακό, αντάξιο της μυθικής πράσινης νεράιδας.

www.maisonpremiere.com

Για πίτσα στο στέκι του Σκορτσέζε

Ποιος ο λόγος να περιμένει κανείς στη σειρά για μια θέση στην πιτσαρία Roberta's; Πίσω από τους τοίχους με τα γκράφιτι του Bushwick κρύβεται ένας αισθητικά αδιάφορος αλλά οργανικός σπιτικός κήπος και μια σάλα-γκαράζ που όμως διαθέτει το διασημότερο ξυλόφουρνο της Νέας Υόρκης. Κάθε πίτσα είναι βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin και την τιμούν δεόντως ο Μάρτιν Σκορσέζε και άλλοι διάσημοι εραστές του Μπρούκλιν.

www.robertaspizza.com

Chill-out και λουλούδια στο Saipua

Το κορίτσι από την πόλη ονειρεύτηκε την εξοχή και μέσα από τα επιδέξια δάχτυλά της την έφερε στo Μπρούκλιν. Η Sarah Ryhanen καλλιεργεί μια παραδεισένια φάρμα απ' όπου παίρνει τις πρώτες ύλες της για τις απίθανες ανθοσυνθέσεις και τα αγνά σαπούνια, τα οποία εκθέτει στο μαγαζί της στο Red Hook. Ο χώρος σχεδιάστηκε από το στούντιο Tacklebox και θυμίζει ξύλινο κουτί για είδη ραπτικής, ουδέτερο για να φιλοξενεί το ανθισμένο ντεκό που συνεχώς αλλάζει.

www.saipua.com

Η σοκολάτα είναι Mast

Ντυμένοι σαν μοντέρνοι πιονέροι, οι εκκεντρικοί αδελφοί Michael και Rick Mast κρύβουν πίσω από τις πυκνές γενειάδες τους όλη τη γνώση για τη σοκολάτα. Στο κατάστημα, εργαστήρι και καφέ Mast Brothers μαγειρεύουν, σερβίρουν, πωλούν και εμφανίζουν στο κοινό τα μυστικά του κακάο με σεμινάρια.

www.mastbrothers.com

Design στο σπίτι των νομάδων

Η μπουτίκ Oroboro γνώρισε μεγάλη φήμη ήδη από τις μέρες που ονομαζόταν Beautiful Dreamers. Όνομα ιδανικό για τις ιδιοκτήτριες Marina Burini και April Hughes που δημιουργούν αλλά και συλλέγουν θησαυρούς από τον κόσμο του design και της μόδας σε ένα ιδιαίτερο εργαστήριο-σπίτι. Τεκμήρια του νομαδικού modus vivendi είναι τα πανταχού παρόντα φυτά, μια πολυθρόνα-κούνια και ένα περιστερώνας όπου ξεκουράζονται τα πουλιά.

www.oroborostore.com

Τέχνη στο σιδεράδικο

Ο χώρος του Pioneer Works καταλαμβάνει τα 27.000 ολόκληρα τετραγωνικά μέτρα του μεγαλύτερου εργοστασίου σιδήρου της Αμερικής που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του χάρη στον εικαστικό Dustin Yellin, ο οποίος οραματίστηκε έναν αλλιώτικο πολυχώρο τέχνης. Οι εγκαταστάσεις φιλοξενούν εκθεσιακούς χώρους, ατελιέ και κατοικίες εικαστικών, επιστημονικά εργαστήρια, ένα ραδιοφωνικό σταθμό, τα γραφεία ενός περιοδικού, συναυλιακούς χώρους, αυτοσχέδιες τραπεζαρίες, ένα βιβλιοπωλείο και καθετί καινούργιο που χωράει ο νους. Ενδείκνυται να το επισκεφθείτε ακόμα και χωρίς να δείτε το πρόγραμμα.

www.pioneerworks.org

Καρουζέλ πάνω από τον East River

Επιβιβαστείτε σε ένα καραβάκι της East River Ferry για να μετακινηθείτε προς ή από την εμβληματική γέφυρα του Μπρούκλιν. Αφού αναπνεύσετε το θαλασσινό αέρα και γεμίσετε εικόνες από τα πάρκα και τη βιομηχανική ζώνη στην ακτογραμμή, κατευθυνθείτε στο Jane’s Carousel. Από το 1922 στριφογυρίζει ρυθμικά σχεδόν πάνω στο νερό υπενθυμίζοντας τον τρόπο που διασκέδαζαν οι άλλοτε ευημερούσες πόλεις της βαριάς βιομηχανίας.

www.janescarousel.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Rive Gauche

Επόμενο άρθρο

Διακριτικά πολυτελές

MUST READ