Eco chic

Πλωτή καμπάνα, καλύβα στο δάσος,  το σπιτάκι του βοσκού, ο κύβος του αρχιτέκτονα ... τέσσερις διαφορετικές προτάσεις για να αποτοξινωθείς στη φύση.

Πλωτή καμπάνα, καλύβα στο δάσος, το σπιτάκι του βοσκού, ο κύβος του αρχιτέκτονα ... τέσσερις διαφορετικές προτάσεις για να αποτοξινωθείς στη φύση.

Η πλωτή καμπάνα

Σε μία λίμνη της δυτικής Γαλλίας, μία ώρα με το αυτοκίνητο από τη Mulhouse

Zoom : ένα καλά κρυμμένο μυστικό στα γαλλοελβετικά σύνορα που θυμίζει τις λίμνες του μακρινού Καναδά. Πέντε λίμνες μέσα στο πυκνό δάσος... και μερικές καμπάνες. Δεκατρείς ανάμεσα στα δέντρα, και οκτώ πλωτές.
Ατμόσφαιρα: Πράσινη! Μικρές, φιλικές στο περιβάλλον κατασκευές που θυμίζουν καρύδες. Ατμόσφαιρα ρομαντική στις καμπάνες των δύο ατόμων, και φιλική στις οικογενειακές. Και μία μεγάλη «Οικο-Καλύβα» όπου οι κατασκηνωτές συναντιούνται για ένα ποτήρι κρασί ή για ένα γεύμα.

Απόλυτη χαλάρωση : τα πλωτάspa, 100 % οικολογικά, υπόσχονται στιγμές υπέρτατης ηρεμίας.

Κρατήσεις : Les Cabanes des Grands Lacs, από 130 € τη βραδιά για τις καμπάνες δύο ατόμων και από 200 € για τις οικογενειακές.

www.cabanesdesgrandslacs.com.

Το καταφύγιο του κυνηγού

Στις πεδιάδες του Κολοράντο, οκτώ ώρες με το αυτοκίνητο από το Ντένβερ

Zoom : Στα Βραχώδη Όρη, καλύβες από κορμούς δέντρων, διάσπαρτες στο λιβάδι και κομψά διακοσμημένες. Τριγύρω, το απίστευτο τοπίο που μάγεψε τον Jim Harrison, τον Norman MacLean και τον Raymond Carver.

Ατμόσφαιρα : Τα λημέρια των τυχοδιωκτών του περασμένου αιώνα στην κομψή τους εκδοχη (υψηλή γαστρονομία, μασαζ...).

Απόλυτη χαλάρωση : μπάνια στις θερμές πηγές, ψάρεμα με καλάμι, άγρια άλογα, καγιάκ...

Κρατήσεις : Dunton Hot Springs, από 3 975 € το άτομο για τέσσερις νύχτες με πλήρη διατροφή. Στην τιμή περιλαμβάνονται πτήσεις από και προς το Παρίσι και οι μεταφορές.

www.tselana.com.

Το σπιτάκι του βοσκού

Στα βοσκοτόπια της Κορσικής, μισή ώρα με το αυτοκίνητο από το Figari

Zoom : Στην κοιλάδα του ποταμούOrtolo, στο νότο της Κορσικής, το χωριουδάκι Saparale με τις παράγκες των βοσκών, καλά κρυμμένο σε μία απέραντη έκταση 1000 εκταρίων με θαμνώδη βλάστηση, αμπέλια και βοσκοτόπια, ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα.

Ατμόσφαιρα : Η ψυχή της Κορσικής σε όλο της το μεγαλείο. Κουκλίστικα πέτρινα σπιτάκια για δύο άτομα, στην καρδιά του λόφου με τα χίλια αρώματα. Μία όαση ηρεμίας στη σκιά αιωνόβιων ελαιόδεντρων.

Απόλυτη χαλάρωση : Μακριά από τον χρόνο και τον κόσμο, κάθε πρωί φρέσκο πρωινό και τα ψώνια της ημέρας παραδίδονται στην πόρτα σας. Στα συν, η πισίνα, όαση δροσιάς για τα ζεστά καλοκαίρια της Κορσικής.

Κρατήσεις : Hameau de Saparale, από 65 € έως 175 € το άτομο τη βραδιά, ανάλογα με το σπιτάκι που θα επιλέξετε.
www.lehameaudesaparale.com.

Ο κύβος του αρχιτέκτονα

Στο νορβηγικό δάσος, μία ώρα πτήση από το Όσλο


Zoom : στο Alstad, στη εύφορη κοιλάδα του Valldal, ανάμεσα στα φιορδ και τα πυκνά δάση της βορειοδυτικής Νορβηγίας, επτά κύβοι από ξύλο και γυαλί επάνω σε πασσάλους, κατά μήκος του ποταμού.

Ατμόσφαιρα : ένα « ξενοδοχείο - τοπίο » σύμφωνα με την περιγραφή των αρχιτεκτόνων Jensen  &  Skodvin. Με πολύ ξύλο, που αντικατοπτρίζει τα δέντρα που το περιβάλλουν, γυαλί και μπετόν, με απλές, ξεκάθαρες γραμμές, σχεδόν μινιμαλιστικό.

Απόλυτη χαλάρωση : Το μέσα με το έξω γίνονται ένα. Τα τοιχώματα από γυαλί αφήνουν το φως και το φυσικό τοπίο –δάση και χιονισμένες βουνοκορφές- να εισβάλλουν στο χώρο. Είσαι πια κομμάτι της φύσης.

Κρατήσεις : Juvet Landscape, από 1  427 € το άτομο για τρεις νύχτες. Περιλαμβάνοται πτήσεις, μεταφορές και πρωινό.
www.juvet.com.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Digital Detox

Επόμενο άρθρο

The urban beach project

MUST READ