Digital Detox

Το ξενοδοχείο Eremito στην Ιταλία  προτείνει αποτοξίνωση από την  ψηφιακή πραγματικότητα και επανασύνδεση με  τη φύση. Στα high lights του η απουσία κάθε είδους ψηφιακής δικτύωσης. 

Το ξενοδοχείο Eremito στην Ιταλία προτείνει αποτοξίνωση από την ψηφιακή πραγματικότητα και επανασύνδεση με τη φύση. Στα high lights του η απουσία κάθε είδους ψηφιακής δικτύωσης.

Στο ξενοδοχείο Eremito όταν λένε ότι είναι καλύτερα να ζεις σαν ερημίτης το εννοούν. Όποιος το επισκεφθεί πρέπει να ξεχάσει smartphone, Internet, social media. Χαμένο στην καταπράσινη φύση της Ούμπρια, το eco-friendly resort δεν διαθέτει Wi-Fi σύνδεση, τηλέφωνο, τηλεόραση, ούτε καν μίνι μπαρ. Η πρότασή του είναι σαφής: αποτοξίνωση από την ψηφιακή πραγματικότητα μέσα σε αυστηρές μοναστικές συνθήκες. Στόχος να ανακαλύψουμε εκ νέου την ουσία των πραγμάτων, όπως πιστεύει ο ιδρυτής του Marcello Murzilli –δημιουργός μόδας αλλά και ιστιοπλόος–, ο οποίος έκανε δεκαετή έρευνα με επισκέψεις σε περισσότερα από 50 μοναστήρια μέχρι να καταλήξει στη συγκεκριμένη ιδέα.

Το Eremito χτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα και χρειάστηκαν 130.000 πέτρες και τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί το κτίριο σύμφωνα με την τοπική μοναστική αρχιτεκτονική και να εξοπλιστεί με σύγχρονη τεχνολογία, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα που τροφοδοτούν με ρεύμα όλες τις εγκαταστάσεις. Αυστηρή αισθητική και στα 14 «κελιά», όπως ονομάζουν τα γοητευτικά δωμάτια, τα οποία έχουν παραδοσιακά υφαντά σεντόνια, χειροποίητες λάμπες αλλά μονά κρεβάτια! Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη κι αν πρόκειται για ζευγάρι, οι επισκέπτες κοιμούνται χωριστά. Μια εκκεντρική παράμετρος που ταιριάζει απόλυτα με την υποχρεωτική σιωπή που βασιλεύει την ώρα του δείπνου, όπως συμβαίνει και στα μοναστήρια. Αυτή είναι και η μοναδική ταύτιση με το σχετικό τελετουργικό καθώς το μενού είναι οργανικό, πλούσιο, ιδανικό για χορτοφάγους, και σερβίρεται υπό το φως 400 κεριών.

Τι κάνεις όταν δεν μπορείς να σερφάρεις ή να ποστάρεις; Γιόγκα, διαλογισμό, θεραπείες spa, χαλάρωση στην πισίνα, ιππασία και περιήγηση στις όχθες του ποταμού Chiani... Ό,τι χρειάζεσαι για να πεις «bye bye, Wi-Fi» και να συνδεθείς με τη φύση και τον πνευματικό εαυτό σου, που είναι και το μέγα ζητούμενο για την τρίτη χιλιετία κατά την άποψη του Μurzilli. Κι αν κάποτε όλα αυτά ήταν αυτονόητα, σήμερα στοιχίζουν 1.064 ευρώ την εβδομάδα!

www.eremito.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Crystal Palace

Επόμενο άρθρο

Eco chic

MUST READ