The urban beach project

H κουλτούρα των parties βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμόρφωσης του Miami Beach Edition, το πρώτου αστικού ξενοδοχείου που δημιουργεί ο Ian Schrager στην παραλία του Μαϊάμι.

H κουλτούρα των parties βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμόρφωσης του Miami Beach Edition, το πρώτου αστικού ξενοδοχείου που δημιουργεί ο Ian Schrager στην παραλία του Μαϊάμι.

Ο Ian Schrager, συνιδρυτής του θρυλικού κλαμπ Studio 54 στη Νέα Υόρκη θυμάται με νοσταλγία τα νιάτα του και εγκαινιάζει το Miami Beach Edition, το ξενοδοχείο που δίνει το δικό του ορισμό για τα beach parties στη Mid-Beach. Το νέο project του Schrager καταλαμβάνει τους χώρους του παλιού ξενοδοχείου Seville στο κέντρο της παραλίας του Μαϊάμι και παντρεύει τη λειτουργικότητα των πολυεθνικών αλυσίδων ξενοδοχείων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των boutique hotels. Το μοντερνιστικό κτίριο, που χτίστηκε τη δεκαετία του '50, έχει συμπληρωθεί με μια νέα δομή και έχει μετατραπεί σε ένα αρχιτεκτονικά ενδιαφέρον σύμπλεγμα όπου τα δωμάτια είτε έχουν θέα στη θάλασσα είτε απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα στο κέντρο του Μαϊάμι. Ο διάσημος hotelier σε συνεργασία με τους Καναδούς σχεδιαστές του στούντιο Yabu Pushelberg φρόντισε να διατηρήσει πολλές από τις λεπτομέρειες του αρχικού κτιρίου, όπως τις ρετρό πλατφόρμες κατάδυσης στην πισίνα, το μαρμάρινο δάπεδο στο λόμπι και τις κολόνες από χρυσά πλακάκια. Σε αντίθεση με τα λιτά δωμάτια που αποσκοπούν στην απαραίτητη ξεκούραση, το λόμπι είναι το πιο glam meeting point. Εκεί οι επισκέπτες δοκιμάζουν τα πρώτα κοκτέιλ σαμπάνιας με την άφιξή τους, απολαμβάνοντας τη δροσιά της θάλασσας σε ένα περιβάλλον με άφθονη τροπική βλάστηση, ένα μαρμάρινο τραπέζι μπιλιάρδου και χρυσές λεπτομέρειες.

Πλάι στο λόμπι, το μενού στο café Market που παραπέμπει στις μεγαλοπρεπείς αγορές του 19ου αιώνα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, προετοιμάζει για τις συνταγές του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Jean-Georges Vongerichten. Η έντονη ζωή των ταυρομάχων εντείνει την ατμόσφαιρα μέσα από τη συλλογή φωτογραφιών του Γάλλου φωτογράφου Lucien Clergue στο Matador Bar, ενώ στο υπόγειο του ξενοδοχείου ζωντανεύει ένας διαφορετικός κόσμος, αφιερωμένος στην dance κουλτούρα: κάτω από το fluo φωτισμό νέον οι θαμώνες χορεύουν στο κλαμπ ή στην πίστα του παγοδρομίου ή παίζουν μπόουλινγκ.

Και η δράση δεν σταματάει εδώ. Στους εξωτερικούς χώρους οι επιλογές είναι πολλές: Ένα τροπικό κρησφύγετο –το Sandbox–, αρκετές πισίνες, η λευκή αμμουδιά με το beach club και το Tropicale, μια παιδική χαρά για ενηλίκους με ένα θερινό σινεμά υπόσχονται στους ενοίκους πως δεν θα πλήξουν στιγμή.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Eco chic

Επόμενο άρθρο

Roadtrip στο Αμάλφι

MUST READ