Crystal Palace

Οταν η παρισινή κομψότητα συναντάει την αμερικάνικη χλιδή από το Breakfast at Tiffany's τότε έχουμε το πρώτο Baccarat Hotel που άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί στη Νέα Υόρκη.

Οταν η παρισινή κομψότητα συναντάει την αμερικάνικη χλιδή από το Breakfast at Tiffany's τότε έχουμε το πρώτο Baccarat Hotel που άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί στη Νέα Υόρκη.

Πώς είναι να μένεις σε ένα κρυστάλλινο παλάτι και μάλιστα στην καρδιά του Mανχάταν; Οσοι πέρασαν την πόρτα του πρώτου ξενοδοχείου του γαλλικού οίκου Baccarat στη Νέα Υόρκη και πλήρωσαν 900 δολάρια τη βραδιά για την πιο ταπεινή σουίτα μιλάνε για την απόλυτη χλιδή. Αυτονόητο! Το ολοκαίνουργιο Baccarat Hotel καταλαμβάνει έναν πύργο 50 ορόφων και βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Την αρχιτεκτονική του υπογράφει το γραφείο Skidmore, Owings & Merril και την εσωτερική διαμόρφωση οι Patrick Gilles & Dorothee Boissier που είναι γνωστοί για την made in paris αισθητική τους, ένας συνδυασμός που είχε σαν αποτέλεσμα ένα ξενοδοχείο με σοφιστικέ χαρακτήρα.

Η παρουσία του γαλλικού οίκου γίνεται αισθητή σε όλους τους χώρους με πολυέλαιους, κρυστάλλινα αντικείμενα, κρυστάλλινα ποτήρια ακόμη και στο μπάνιο και 2.000 συλλεκτικά ποτήρια να σχηματίζουν ένα έργο τέχνης στο λόμπι. H διακόσμηση είναι η επιτομή της χλιδής με μετάξι ή ασημένια φύλλα να καλύπτουν τους τοίχους, γούνες να επενδύουν τα έπιπλα στους κοινόχρηστους χώρους, λινά σκεπάσματα κατόπιν ειδικής παραγγελίςα, μαρμάρινα μπάνια με αφρόλουτρα του Francis Kurkdjian μέσα στα xlarge δωμάτια (το μικρότερο απλώνεται σε 125 τ.μ. ). Αν μάλιστα, κλείσεις σουίτα τότε θα βρεθείς με καλλυντικά και είδη περιποίησης της πολυτελούς εταιρείας La Mer που έχει αναλάβει τις υπηρεσίες σπα του ξενοδοχείου. Εννοείται πως η χλιδή δεν σταματάει εδώ. Το signature εστιατόριο Chevalier σερβίρει μενού από τον βραβευμένο με Michelin σεφ Shea Gallante και το The Bar είναι το μέρος που θέλεις να βρεθείς για να γιορτάσεις ειδικές στιγμές κάτω από θολωτές οροφές υπο το φως των κεριών με τα έργα τέχνης από τον 18ον αιώνα μέχρι σήμερα να σε περιβάλλουν και τα κρυστάλλινα flute ποτήρια για τη σαμπάνια.

Και η χλιδή ολοκληρώνεται με το penthouse που απλώνεται σε 2.250 τμ, διαθέτει απίστευτη θέα στο αστικό τοπία της πόλης και έχει διαμορφωθεί με ό,τι πιο ακριβό , εξωτικά ξύλα, όνυχα και μάρμαρα από τη Σιβηρία. Λεπτομέρεια που δεν μπορείς να αγνοήσεις, το βιβλίο στο κομοδίνο. Αντί για μυθιστόρημα φιλοξενεί ένα Nexus smartphone το οποίο χειρίζεται όλες τις υπηρεσίες (φώτα, τηλεόραση κλπ). Η επόμενη στάση για τα ξενοδοχεία του γαλλικού οίκου είναι το Ραμπάτ στο Μαρόκο και αμέσως μετά το Αμπου Ντάμπι και η Ντόχα. Κάτι που δεν αιφνιδιάζει αφού το κρύσταλλο ταιριάζει στη Μέση Ανατολή!

Www.baccarathotels.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Τάση: Arty Tropical

Επόμενο άρθρο

Digital Detox

MUST READ