Στο Μπρούκλιν των hipsters

Το The Wythe Hotel αρέσει τόσο στους hipsters όσο και στους γείτονές του στο Μπρούκλιν γιατί στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις. Ενα ξενοδοχείο με glocal άποψη. 

Το The Wythe Hotel αρέσει τόσο στους hipsters όσο και στους γείτονές του στο Μπρούκλιν γιατί στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις. Ενα ξενοδοχείο με glocal άποψη.

Toν τελευταίο καιρό, το Μπρούκλιν απασχολεί τους χίπστερς, εμπνέει το Χολυγουντ – η ταινία Brooklyn Bridge ξεκινάει γυρίσματα με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ραντκλιφ- και προ- σ- καλεί τους τουρίστες στην άλλη πλευρά της κρεμαστής γέφυρας του Μανχάταν. Στην γειτονιά του Williamsburg βρίσκεται το ξενοδοχείο The Wythe με καταπληκτική θέα στους ουρανοξύστες του Μανχάταν και local correct φιλοσοφία. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο κλωστουφαντουργίας ηλικίας 110 ετών στην όχθη του ποταμού Ιστ που μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 70 δωματίων το οποίο στηρίζει την οικονομία της περιοχής. Ξεκινώντας από την φωτεινή επιγραφή νέον που διατρέχει την πρόσοψη του κτιρίου κι είναι έργο του εικαστικού Tom Fruin, διαπιστώνει κανείς ότι η ανακαίνιση έγινε με σεβασμό αλλά και πάθος για την ιστορία του Μπρούκλιν. Μεταλλικοί σωλήνες, εμφανή τούβλα, ξύλινες οροφές και πατώματα από μπετόν αποκαλύπτουν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική του κτιρίου σε όλο της το μεγαλείο. O αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Morris Adjami, φρόντισε το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης έγινε παραγγελία σε τοπικούς τεχνίτες, η ταπετσαρία είναι custom made και σε ορισμένες περιπτώσεις τα μοτίβα της εμπνέονται από την καθημερινότητα στη γειτονιά, τα λευκά πλακάκια στους τοίχους του μπάνιου είναι αναφορά στον υπόγειο του Μπρούκλιν. Aκόμα και τα καλλυντικά στο μπάνιο, τα Goldies ή οι σοκολάτες στο μίνι μπαρ των δωματίων , οι Μast Βrothers, είναι made in Brooklyn. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν θέα από τα σιδερένια τοξωτά παράθυρα στους ουρανοξύστες, μάλιστα από τα λοφτ των δύο τελευταίων ορόφων βλέπει κανείς το Empire State. Εκείνα που δεν βλέπουν σε ουρανοξύστες, έχουν θέα στα γκράφιτις του Steve Powers που αναπαριστάνουν vintage διαφημιστικές πινακίδες. Και παρόλο που το The Wythe Hotel βρίθει vintage στοιχείων δεν μπορείς να το πεις ρετρό γιατί η διαμόρφωσή του ισορροπεί με έξυπνο τρόπο το παρελθόν με το σήμερα. Μπορεί να μην έχει room service, διαθέτει ωστόσο δωμάτια με κουκέτες μέχρι και 6 ατόμων για τις παρέες που δεν θέλουν να χωριστούν, εκπληκτική ταράτσα με το μπαρ Ides να οργανώνει τα καλύτερα πάρτι - και χωρίς dress code- και το εστιατόριο Reynards που διευθύνει ο – εννοείται- εκ Μπρούκλιν ορμώμενος και σταρ στον χώρο της εστίασης Andrew Tarlow. ΟΙ τιμές ξεκινούν από 175 δολάρια για τα δωμάτια στη γειτονιά του Γούντι Αλλεν, του Αλ Καπόνε και του Jay-Z.

www.wythehotel.com


(credits photo "Courtesy of Wythe Hotel" , Αndrian Gaut).


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Ταξίδι στη Μαδρίτη

MUST READ