Ταξίδι στη Μαδρίτη

Πάρτε ένα χάρτη, σημειώστε τα πιο διαχρονικά και τα πιο καινούργια hot spots και περιπλανηθείτε στην «πιο ισπανική απ' όλες τις πόλεις» κατά τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ.  

Πάρτε ένα χάρτη, σημειώστε τα πιο διαχρονικά και τα πιο καινούργια hot spots και περιπλανηθείτε στην «πιο ισπανική απ' όλες τις πόλεις» κατά τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ.


Έχετε μόνο 48 ώρες στη διάθεσή σας και είναι η πρώτη σας φορά στη Μαδρίτη; Εκμεταλλευτείτε τες με σημείο εκκίνησης την Plaza de Chueca! Αγοράστε μια caña –όπως αποκαλούν οι Μαδριλένοι τις μικρές μπίρες– κι ετοιμαστείτε να γίνετε ένα με το πλήθος που περπατά σε ζωντανό ρυθμό ανάμεσα σε κτίρια του 19ου αιώνα. Το μπαρ Sierra της Calle Grávina είναι το κατάλληλο σποτ για να παρακολουθήσετε σχεδόν κινηματογραφικά τη ζωή της πόλης και για να επιλέξετε ποιες αίθουσες θα δείτε στη σημαντικότερη στάση της Μαδρίτης, το μουσείο Prado (www.museoprado.es). Αν ξεπεράσετε το εμπόδιο της μεγάλης ουράς, ειδικά την Κυριακή που η είσοδος είναι ελεύθερη, θα δείτε από κοντά αριστουργήματα όπως το «Las Meninas» του Βελάσκεθ. Μετά την εμπειρία του Prado ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε στη Calle Atocha, στα δωμάτια από τερακότα και τις πισίνες του αυθεντικού τούρκικου χαμάμ Medina Mayrit (www.medinamayrit.com). Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε ραντεβού με την τέχνη στο μουσείο Reina Sofia στην Calle Santa Isabel (www.museoreinasofia.es) με διασημότερο ίσως έργο την «Guernica» του Πικάσο.

Dinner time και ο κόσμος συρρέει στα πιο παραδοσιακά και δημοφιλή εστιατόρια για tapas που βρίσκονται στην Calle Cava Baja, νότια της Plaza Mayor. Το στέκι της βασιλικής οικογένειας εδώ και τριάντα χρόνια αλλά και των celebrities είναι το Casa Lucio (www.casalucio.es). Μετά το φαγητό, ένας γρήγορος περίπατος ως την Plaza de la Cebada αρκεί για να ξεκινήσει η νύχτα. Από την ταράτσα του bar-restaurant El Viajero (www.elviajeromadrid.com), η θέα ανοίγεται στη φωτισμένη Basílica de San Francisco el Grande. Ανάλογη περίπτωση είναι το καφέ και εστιατόριο Gau&Café (www.gaucafe.com) στην ταράτσα ενός ημιανακαινισμένου καθεδρικού ναού στην περιοχή Lavapies. Λίγο αργότερα, οι τολμηροί underground ταξιδιώτες δοκιμάζουν το old-school rock 'n' roll bar La Via Láctea στην Calle Velarde, που επιβιώνει από το εκρηκτικό 1979 και την ελευθερία που ακολούθησε το θάνατο του Φράνκο. Κοιμηθείτε στο μπουτίκ ξενοδοχείο AC Palacio del Retiro (www.ac-hotels.com) με την αρχιτεκτονική του πρώιμου 20ού αιώνα ή το Hospes Madrid (www.hospes.com), σχεδιασμένο το 1883 από τον αρχιτέκτονα José María de Aguilar. Και τα δύο βλέπουν στο πάρκο Retiro, το οποίο προσφέρεται για πρωινούς περιπάτους. Εξερευνήστε το με ένα ποδήλατο από το By Bike (www.bybike.info) ή και με τα πόδια, παρέα με το χαρούμενο κόσμο του, τα καροτσάκια με τα μωρά και τους street artists δίπλα στην τεχνητή λίμνη.

Επόμενη στάση στην gay-friendly συνοικία Chueca, που φημίζεται για τις μικρές μπουτίκ της. Πριν κάνετε βόλτα σε καταστήματα, όπως το Caligae με παπούτσια Ισπανών σχεδιαστών και το Óptica Toscana (www.opticatoscana.com) με τα εκκεντρικά γυαλιά, πιείτε την ισπανική έκδοση του εσπρέσο, έναν cortado, στο Café Diurno (www.diurno.com), που με την loft αισθητική του ολοκληρώνει την εμπειρία της Chueca. Εκεί βρίσκεται και το μπακάλικο Mercado De San Anton (www.mercadosananton.com) στην Augusto Figueroa με τα καλύτερα ισπανικά προϊόντα σε λίγο τσιμπημένες τιμές.

Για να πάρετε μία εικόνα της Μαδρίτης που χάνεται πίσω στους αιώνες κατευθυνθείτε στην Plaza de las Descalzas και το Monasterio de las Descalzas Reales (www.patrimonionacional.es). Πρόκειται για ένα φραγκισκανικό μοναστήρι του 16ου αιώνα που θα σας ανταμείψει με την αρχιτεκτονική του αλλά και την εξαιρετική συλλογή θρησκευτικής τέχνης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Τιτσιάνο και Ρούμπενς. Την ώρα του δείπνου, η αφρόκρεμα της πόλης συγκεντρώνεται στο Pan de Lujo (www.pandelujo.es) της Calle Jorge Juan, γνωστό για την κουζίνα του σεφ Alberto Chicote και το high-end design.


Αν σας μείνει χρόνος

- Vintage shopping στον υπέροχο κήπο της Nací, στο κατάστημα Federica & Co (www.federicaandco.com). Όχι μακριά από εκεί βρίσκεται η La Tabacalera (latabacalera.net), μία διαφορετική γκαλερί στο παλιό εργοστάσιο καπνού της Lavapies.

- Για να δοκιμάσετε τα απόλυτα tapas, La Musa Latina (www.grupolamusa.com). Δοκιμάστε οπωσδήποτε σάντουιτς με χταπόδι ή αγριογούρουνο με μέλι.

- Για ένα πρωινό –και όχι μόνο– σνακ το Rayén στην Calle Lope de Vega 7 είναι ένα χαρούμενο vegan εστιατόριο με ντεκό που επιμελήθηκε η ομάδα Fos της Ελληνίδας Ελένη Καρπάτση.

- Εικαστικά στο εναλλακτικό Fundación Juan March στην Calle de Castelló (www.march.es) με τρέχουσες εκθέσεις για τον Πάουλ Κλέε και τα χαρακτικά του Πικάσο.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

In Details we trust

MUST READ