Στο εστιατόριο των DSquared2

Έχει την ατμόσφαιρα ενός κλαμπ και την αισθητική ενός resort. Στο μιλανέζικο εστιατόριο Ceresio 7 αναβιώνει η δεκαετία του '30, αλλά και το στυλ των σχεδιαστών μόδας DSquared2. Λογικό, αφού τους ανήκει!

Έχει την ατμόσφαιρα ενός κλαμπ και την αισθητική ενός resort. Στο μιλανέζικο εστιατόριο Ceresio 7 αναβιώνει η δεκαετία του '30, αλλά και το στυλ των σχεδιαστών μόδας DSquared2. Λογικό, αφού τους ανήκει!

«Το Μιλάνο είναι πληκτικό και δεν έχεις πού να πας», λέει ο Dan Caten των Καναδών σχεδιαστών μόδας DSquared2. Έτσι, εκείνος και ο δίδυμος αδερφός του, Dean, αποφάσισαν να διορθώσουν την κατάσταση, ανοίγοντας το δικό τους εστιατόριο. Στην έδρα τους, στο Μιλάνο, σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '30 στην οδό Ceresio, το penthouse φιλοξενεί πλέον το bar-restaurant Ceresio 7, με επικεφαλής τον Elio Sironi, πρώην σεφ του ξενοδοχείου Bulgari. Όπως σημειώνουν, μάλιστα, το Ceresio 7 είναι περισσότερο μία ακόμη πινελιά στο lifestyle που υποστηρίζουν κι όχι μια προσπάθεια εισόδου στο χώρο της εστίασης. Για την αρχιτεκτονική μελέτη και τη διαρρύθμιση συνεργάστηκαν στενά με το στούντιο Storage και το Dimore Studio. Η διακόσμηση εναρμονίζεται με την αρχιτεκτονική αισθητική του κτιρίου υιοθετώντας στοιχεία art deco τα οποία συμπληρώνουν οι ζεστοί γαλάζιοι τοίχοι, τα ορειχάλκινα, κόκκινα και πράσινα λακαρισμένα στοιχεία, τα εξαιρετικά φωτιστικά και τζάκια. Τους τοίχους κοσμούν σύγχρονα έργα τέχνης, ανάμεσα στα οποία θα δει κανείς και κομμάτια του Jean Michel Basqiat.

Στην ταράτσα, χαλαρή ατμόσφαιρα με τροπικά φυτά, θέα πάνω από τις στέγες του Μιλάνου και δύο πισίνες. Στη φωτεινή και ευάερη κουζίνα, ο Sironi απορρίπτει το finger food, τις μικρές ποσότητες και την τεχνολογία και –πιστός θιασώτης της νέας τάσης– επιστρέφει στις ρίζες του παραδοσιακού φαγητού στο φούρνο με τα ξύλα. Οι DSquared2 υιοθέτησαν τη λογική του λονδρέζικου Shoreditch House για το εστιατόριό τους, αποφεύγοντας ωστόσο να δημιουργήσουν ένα κλειστό κλαμπ για μέλη. Επόμενος στόχος τους, η δημιουργία ενός ξενώνα που θα ξεκινήσει μέσα στο 2014.

Ceresio7 Pools & Restaurant, Ceresio 7, Μιλάνο, τηλ. +3902 31039221, info@ceresio7.com, www.ceresio7.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στο Μπρούκλιν των hipsters

Επόμενο άρθρο

Ηotel les Haras

MUST READ