Τα εξωτικά φυτά και το color trend που μετέτρεψαν το καθιστικό μου σε πραγματική όαση

Plus, μυστικά και tips από τους ειδικούς για να κάνετε κι εσείς μια εντυπωσιακή αλλαγή στον χώρο σας.

Αγαπώ τις αλλαγές; Κατηγορηματικά όχι. Στη δουλειά μου στροβιλίζομαι διαρκώς από νέες ιδέες, συνεργασίες, γνωριμίες, και γρήγορες εναλλαγές εικόνων. Για να κρατώ τις ισορροπίες, στην προσωπική μου ζωή και στον χώρο μου έχω την ανάγκη να παραμένουν όλα σταθερά. Όταν όμως αποφασίζω να κάνω μία αλλαγή, αυτή είναι, αν όχι ριζική, σίγουρα εντυπωσιακή!

Μια αλλαγή που έκανα στο σπίτι μου τα τελευταία χρόνια είναι ότι το γέμισα με φυτά που αγαπώ πολύ. Σανσιβέριες, αλοκάσιες, ζάμιες, κρασούλες, πιλέες, πόθοι, φυτά που αγόρασα, μεταφύτευσα, κράτησα από τη μαμά μου, όχι μόνο διακοσμούν το σπίτι μου, αλλά μου χαρίζουν αρμονία και καθαρή γειωμένη σκέψη. Μια μέρα κοιτώντας με ευγνωμοσύνη τα καταπράσινα φυτά μου, ένιωσα την ανάγκη να τους ανταποδώσω τα μαθήματα ζωής που μου προσφέρουν. Και το αποφάσισα: "Θα βάψω τον τοίχο του καθιστικού και θα δημιουργήσω το πιο εξωτικό backround για τα πράσινα "παιδιά” μου”.

Ρώτησα φίλους και γνωστούς που ασχολούνται με ανακαινίσεις χώρων και interior design, και κατά γενική ομολογία, η Benjamin Moore αποδείχθηκε η καλύτερη και ποιοτικότερη επιλογή μου. Λογικό αφού μιλάμε για την κορυφαία εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων στον κόσμο!

Ξέρατε ότι: Η υψηλή αισθητική, η αξεπέραστη ποιότητα, η τεχνολογική καινοτομία και η εξειδίκευση στην απόχρωση, έχουν καθιερώσει την Benjamin Moore ως την αγαπημένη μάρκα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών σε Αμερική και Ευρώπη;

Τα εξωτικά φυτά και το color trend που μετέτρεψαν το καθιστικό μου σε πραγματική όαση

Αποχρώσεις μαγείας στα Color Studios

Πήγα, λοιπόν, ένα πρωί στο κοντινότερο στο σπίτι μου χρωματοπωλείο που ανήκει στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Benjamin Moore, και ενώ ήξερα ότι θα βρω εκεί πάνω από 3.500 μοναδικές αποχρώσεις που σχεδίασαν ειδικοί από όλο τον κόσμο, δεν περίμενα ότι θα μαγευτώ από ένα Color Studio.

Το concept των Color Studios σχεδιάστηκε από την Benjamin Moore και προσφέρει μια νέα εμπειρία, καθώς σε προτρέπει να κινηθείς μέσα στον υπέροχο κόσμο των αποχρώσεων. Εκεί, με την υποστήριξη ειδικά εκπαιδευμένων συνεργατών, με ησυχία και σωστές συνθήκες φωτισμού, μπορεί ο καθένας να επιλέξει τα χρώματα που θα ομορφύνουν την καθημερινότητά του.

Έχοντας δίπλα μου τον ειδικό της Benjamin Moore βρήκα την ευκαιρία να τον βομβαρδίσω με απορίες στις οποίες ανταποκρίθηκε στο μέγιστο με τις γνώσεις και τις ιδέες του.

Good to know: Στο Color Studio όπου θα πάτε κι εσείς, να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε έναν εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο συνεργάτη της Benjamin Moore που θα λύσει τις δικές σας απορίες και θα σας κατευθύνει ανάλογα προς την ιδανική για εσάς απόχρωση.

Follow the color trends

Η αλήθεια είναι ότι είχα πάει διαβασμένη (δημοσιογράφος γαρ!) και από το site της Benjamin Moore είχα μάθει ότι τα πιο ιδανικά χρώματα για να αντιπαραβάλλεις ζωηρά φυλλώματα και σκούρα πράσινα των φυτών είναι οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου ή συνδυασμός και των δύο, όπως το έντονο Fireball Orange 2170-10, μια ηλεκτρισμένη, δυναμική απόχρωση που μετριάζεται από μια τονικότητα καφέ.

Κοιτώντας την απίστευτη ποικιλία αποχρώσεων, δεν μπορούσα να μην ρωτήσω τον Αλέξη για την Raspberry Blush 2008-30, μια ζωηρή κοραλλί απόχρωση με ροζ τονικότητα, που έχει αναδειχθεί από την Benjamin Moore ως το Χρώμα του 2023. Και ναι, είναι ακριβώς όπως την περιγράφουν στο site: Η Χαρά της Ζωής. Για μένα, Έρωτας με την Πρώτη Ματιά.

Πήρα την ειδική καρτολίνα με τον κωδικό 2008-30 από το stand του Color Studio, και κρατώντας την στο χέρι την κατέβαζα σταδιακά κάτω από τον ειδικό φωτισμό. Αυτό με βοήθησε να δω πώς το χρώμα με το οποίο θα βάψω τον τοίχο του καθιστικού μου θα αλλάζει σταδιακά σύμφωνα με το φυσικό φως της μέρας. Το λες και μαγεία!

Friendly tip: Ρωτήστε στο Color Studio όπου θα πάτε για την προϊοντική σειρά AURA για εσωτερικούς χώρους, που παρέχει τέλεια απόδοση για πλούσιο χρώμα με εξαιρετικό βάθος που διαρκεί.

B MOORE TEXT 2

Εντρυφώντας στον πολύχρωμο κόσμο της Benjamin Moore

Βέβαια, η Benjamin Moore μπορεί να κάνει τα μαγικά της, η φιλοσοφία της όμως βασίζεται στην τεχνολογία, την επιστήμη και την έρευνα, καθώς περισσότεροι από 100 χημικοί, χημικοί μηχανικοί, τεχνικοί και προσωπικό υποστήριξης, εργάζονται απρόσκοπτα ώστε να διατηρήσουν τα σκευάσματα στη βέλτιστη ποιότητα.

Πώς κατασκευάζει η Benjamin Moore μια μπογιά βαφής; Έχετε αναρωτηθεί; Ρώτησα και έμαθα ότι όσο καλύτερες είναι η ρητίνη και οι χρωστικές, τόσο καλύτερη γίνεται η μπογιά. Κατασκευάζουν, λοιπόν, τη δική τους ρητίνη, που είναι το υλικό που δένει την κάλυψη και το φινίρισμα μιας βαφής. Επίσης, δημιουργούν τις δικές τους χρωστικές, τις μπογιές που δίνουν στη βαφή το μοναδικό χρώμα της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Κάθε προϊόν της Benjamin Moore είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο ρόλο και να αποδίδει ξεχωριστά οφέλη. Στην ουσία, είναι το "φανερό" μυστικό της για την βέλτιστη απόδοση, αντοχή και μακροβιότητα των προϊόντων της. Πείτε μου, εντυπωσιάζεστε και εσείς μαθαίνοντας τα μυστικά μιας εταιρείας;

Αποχρώσεις αναλλοίωτες στον χρόνο

Σας το είπα ήδη, δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών. Επιλέγοντας να βάψω το καθιστικό μου με την αγαπημένη μου απόχρωση της Benjamin Moore, ξέρω ότι δεν θα αλλοιωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό εξασφαλίζεται μέσα από το καινοτόμο και αποκλειστικό Gennex® του οποίου η τεχνολογία προσφέρει απίθανες αποχρώσεις και ανυπέρβλητη ανθεκτικότητα. Και αυτό είναι το "γιατί” που κρύβεται πίσω από τη φημισμένη ποιότητα της Benjamin Moore.

Αφού κατέληξα στην απόχρωση που θα δώσει ζωντάνια στο σπίτι μου, και θα κάνει χαρούμενα τα αγαπημένα μου φυτά (ναι, έχουν και αυτά συναισθήματα), εξοπλίστηκα με όλα τα απαραίτητα, και τώρα είμαι έτοιμη να φορέσω τη σαλοπέτα μου και να δημιουργήσω! Stay tuned, για να σας δείξω το αποτέλεσμα! Το έχω ήδη οραματιστεί, αλλά σας εξομολογούμαι ότι τώρα σκέφτομαι να βάψω με έντονο χρώμα και το μπαλκόνι μου! Χμμ, μια δεύτερη επίσκεψη στο Color Studio της Benjamin Moore νομίζω ότι επιβάλλεται, και δεν αναβάλλεται.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο: benjaminmoore.com.gr

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ