Διακόσμηση μικρού σπιτιού | 10 ιδέες για όταν μένεις πρώτη φορά μόνη σου και θες έμπνευση

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να έχεις το πιο όμορφο και θηλυκό σπίτι

Είτε μόλις έκανες το όνειρο σου πραγματικότητα και κατάφερες να μείνεις μόνη σου, είτε μόλις...χώρισες και έμεινες μόνη χωρίς να το θες, για ένα πράγμα να είσαι σίγουρη. Το να είσαι single και να μένεις μόνη σου αποτελεί μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σου!

Διακόσμηση μικρού σπιτιού | Τα μυστικά

Όταν όλα τα άλλα έχουν τακτοποιηθεί και έχεις μείνει μόνη με ένα σωρό κούτες τότε είναι που θα πρέπει να διαμορφώσεις τον χώρο σου όπως ακριβώς τον έχεις φανταστεί. Ακόμα όμως κι αν μένεις καιρό τώρα μόνη, ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις μια ανανέωση που θα επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή σου. Σε κάθε περίπτωση, διάβασε τους παρακάτω "κανόνες" για να κάνεις το σπίτι σου μια γιορτή της ανεξαρτησίας, της χαράς και της θηλυκότητας!

Απόλαυσε την ελευθερία που σου προσφέρουν τα λίγα τετραγωνικά. Λύσε δημιουργικά τα προβλήματα χώρου και λειτούργησε μονάχα με τα απαραίτητα έπιπλα και αντικείμενα.

Κάνε την κουζίνα στολίδι του σπιτιού! Μην ξεχνάς να στολίσεις τα γυαλικά στα ράφια, να ομορφύνεις το χώρο με μικρά φυτά αλλά και να διαλέξεις μικροαντικείμενα στο στυλ του χώρου σου.

Επένδυσε σε λίγα και βασικά έπιπλα. Επίλεξε τα πιο ογκώδη και χαρακτηριστικά έπιπλα του σπιτιού σε ουδέτερες αποχρώσεις και σε όσο καλύτερη ποιότητα γίνεται. Αυτά θα σε ακολουθήσουν και πιο μετά στη ζωή σου.

Μεταμόρφωσε το μπάνιο σου σε spa! Στόλισε όλα τα υπέροχα προιόντα ομορφιάς σου, δώσε βάση στο φωτισμό και στα λευκά είδη, εμπλούτισε με φυσικές υφές και μικρές όμορφες λεπτομέρειες.

Όταν το σπίτι σου είναι όλο δικό σου, υπάρχει πάντα χώρος για ένα μικρό έπιπλο τουαλέτας. Δημιούργησέ το απλά, από ένα μικρό τραπέζι και έναν όμορφο καθρέφτη ενώ μία καρέκλα με το μονόγραμμά σου θα δώσει την τελική πινελιά.

Εντάξει, μπορεί να μη διαθέτεις σκάλα αλλά σίγουρα διαθέτεις... τοίχους. Ξεκίνα τη δική σου συλλογή τέχνης "χτίζοντας" μια σύνθεση στον πιο σημαντικό από αυτούς. Κάτι που επίσης θα σε ακολουθήσει και στο επόμενο σπίτι σου ενώ θα μαρτυρά την προσωπικότητά σου.

Βάλε λίγο ροζ! Το χρώμα-φετίχ όλων των μικρών κοριτσιών μπορεί να γίνει πολύ "ενήλικο" αν συνδυαστεί με ουδέτερες αποχρώσεις. Κι αν σου φαίνεται υπερβολικό για το σπίτι που θα έχεις με την οικογένεια σου, τότε σίγουρα είναι τέλειο για το σπίτι της single ζωής σου!

Κράτα πάντα την αισθησιακή ατμόσφαιρα στο σπίτι και ιδίως στο υπνοδωμάτιο. Επίλεξε γι'αυτό το λόγο βαθιές, πλούσιες αποχρώσεις, ενδιαφέρουσες υφές, καθρέφτες και πινελιές λάμψης. Α ναι! Και μην ξεχάσεις να βάλεις ντίμερ στα φώτα...

Παίξε με το πράσινο! Τώρα είναι η ευκαιρία σου να δεις πώς τα πας τελικά με τα φυτά. Εκτός του "τεστ υπευθυνότητας", τα φυτά θα ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού ενώ θα προσθέσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους στην παλέτα του. Μάθε τα πάντα για τα φυτά εσωτερικού χώρου εδώ.

Μην φοβηθείς να είσαι ο εαυτός σου! Αυτός είναι ο δικός σου χώρος και οφείλεις να τον γεμίσεις με τη δική σου ξεχωριστή προσωπικότητα. Λατρεύεις το animal print, τα vintage έπιπλα, τους πίνακες από το σπίτι της γιαγιάς και τα mid-century φωτιστικά; Τόλμησέ τα όλα μαζί και απόλαυσε το υπέροχο αποτέλεσμα!

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ