Είδες τη νέα limited συλλογή υφασμάτων της ΙΚΕΑ;

Ο πιο ζεστός τρόπος να ανανεώσεις όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου

Η νέα σειρά υφασμάτων FJALLTAG δεν διηγείται μια μόνο ιστορία, αλλά πολλές διαφορετικές!


Κάθε προϊόν της σειράς έχει τη δική του ιστορία, που εκφράζεται με ένα ιδιαίτερο μοτίβο, σαν κέντημα. Βρες το Δεκέμβριο, τη νέα σειρά υφασμάτων FJALLTAG σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ και για περιορισμένο χρονικό διάστημα (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων).


Είδες τη νέα limited συλλογή υφασμάτων της ΙΚΕΑ;



Στη σειρά υφασμάτων FJALLTAG το παρελθόν συναντά το παρόν. Η απλότητα συναντά το ρομαντισμό. Η  βιομηχανοποιημένη παραγωγή συναντά το χειροποίητο. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη Σουηδία του 1880-1920, μια περίοδο κατά την οποία η χώρα βρισκόταν με το ένα πόδι στην βιομηχανική εποχή και με το άλλο σε μια αγροτική κοινωνία. Η συλλογή αντλεί γνώση από τις τεχνικές του παρελθόντος. Η σειρά, μας πηγαίνει σε μια άλλη εποχή όπου τα χρώματα βασίζονται σε φυσικές χρωστικές ουσίες ενώ επικρατεί η τεχνική του ”πατσγουόρκ”, δηλαδή η συρραφή μικρών κομματιών υφασμάτων, σαν ένα είδος φυσικής ανακύκλωσης των υφασμάτων. Η σειρά FJALLTAG με λίγα λόγια, κλείνει μέσα της όλη την αγάπη για το κέντημα και το ύφασμα.




Τα σχέδια της σειράς υφασμάτων FJALLTAG έχουν να διηγηθούν τη δική τους ιστορία. Τα μικρά σχέδια στα χαλιά, στις παπλωματοθήκες και τα μαξιλάρια προέρχονται από ταπετσαρίες σαλονιών σε σπίτια του 19ου αιώνα. Τα ρομαντικά τριαντάφυλλα προήλθαν από μια ξυλογραφία που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν επίσης εμπνευσμένα από την παλέτα της εποχής, με γήινα και χρώματα όπως το σκούρο μπλε,

το κίτρινο της ώχρας και το Σκανδιναβικό κόκκινο, που ακολουθούν όλη τη σειρά των υφασμάτων.





Η νέα σειρά υφασμάτων FJALLTAG αναδεικνύει την ποιότητα του κάθε υλικού. Υφάσματα όπως το λινό, το βαμβάκι και το βελούδο, συνδυάζονται μεταξύ τους. Το βελούδο σε συνδυασμό με τα ρουστίκ υφάσματα δημιουργούν μια ρομαντική αντίθεση. Οι κουρτίνες με ”βαριές” πτυχώσεις προσδίδουν στο χώρο ένα θεατρικό στιλ.


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ