Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στη Φιλοθέη

Σχεδιασμένο για να φιλοξενεί τις ανάγκες μια πολυταξιδεμένης οικογένειας.

Η λειτουργική διαμόρφωση ενός σύγχρονου διαμερίσματος στη Φιλοθέη εκπληρώνει όλες τις προδιαγραφές για άνεση στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του.


Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος επέλεξαν να ζήσουν στη Φιλοθέη επειδή είναι ένα από τα ωραιότερα προάστια της Αθήνας, με πολύ πράσινο, κοντά στο κέντρο και την Αττική Οδό, ένα προάστιο εξαιρετικά φιλικό για να μεγαλώσουν παιδιά. Και το αφαιρετικό κτίσμα του Χρήστου Κοντογιώργου σε έναν καταπράσινο δρόμο της Φιλοθέης, ανάμεσα στο Τένις και το Στίβο κάλυπτε όλες τις προϋποθέσεις.



Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στη Φιλοθέη


Ο καναπές από το Ιnterni συνδυάστηκε με το φωτιστικό «Arco» της Flos από τον Δελούδη. Ζωντάνια δίνει η κόκκινη καρέκλα της Vitra


Το καθιστικό αναπτύσσεται μεκέντρο αναφοράς το τζάκι και είναι σε καθαρό modern-contemporary στυλ.Τα ουδέτερα χρώματα ζωντανεύουν με τα έργα τέχνης στους τοίχους και τηνκόκκινη καρέκλα της Vitra. Aκριβώς δίπλα, στην τραπεζαρία,το χρώμα κάνειέντονη την παρουσία του με τις καρέκλες Panton σε διαφορετικέςαποχρώσεις που πλαισιώνουν το μοναστηριακό τραπέζι.



Η λευκή βιβλιοθήκη που σχεδίασε η αρχιτέκτονας Άλκηστις Καρακώστα μοιάζει να αιωρείται.


Στον ίδιο χώρο, ηεντυπωσιακή λευκή βιβλιοθήκη, που μοιάζει να αιωρείται, σχεδιάστηκε απότην Άλκηστη Καρακώστα. Στον ενιαίο χώρο, μπροστά στη μεγάλη τζαμαρίαέχει στηθεί και το modern-classic home office με το γραφείο και τη«Lounge Chair» των Charles & Ray Eames. Με την ίδια αφαιρετικήλογική σχεδιάστηκε και η κουζίνα από τον οίκο Siematic. Όταν ο καιρός ανοίγει, το ζευγάρι δέχεται τους φίλους του στο playroom,ενώ το καλοκαίρι ενοποιείται με το roof garden όπου βρίσκεται και τοτζακούζι για ώρες χαλάρωσης.




Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii


Το διαμέρισμα αναπτύσσεται στο δεύτερο και τον τρίτο όροφο και έχειυπέροχη θέα στο Ολυμπιακό Στάδιο και την έντονη βλάστηση της περιοχής. Ηδιαμόρφωσή του έχει επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες, καθώς τοζευγάρι έχει ζήσει σε διάφορες χώρες, όπως Αγγλία, Ισπανία, Κίνα,Αυστραλία και Αμερική και την επιμελήθηκε η ιδιοκτήτρια με τη βοήθειατης μητέρας της, του συζύγου της και της φίλης της, Άλκηστης Καρακώστα,που είναι αρχιτέκτων.



Η αφαιρετική κουζίνα είναι του οίκου Siematic. Η νησίδα είναι το καθημερινό τραπέζι και πάγκος εργασιών.


Οι καρέκλες Panton της Vitra συνδυάστηκαν με μοναστηριακό τραπέζι από το Candle Light.


Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii

Την εποχή που αγόρασαν το σπίτι ζούσαν ακόμα στη Βαρκελώνη και ηιδιοκτήτρια έφτιαξε ένα ντοσιέ με σελίδες από περιοδικά διακόσμησης γιανα συγκεντρώσει ιδέες που της άρεσαν. Τελικά, προτίμησε μια ουδέτερηπαλέτα με λευκούς τοίχους, δάπεδο από ξύλο και γκρι κουρτίνες και έδωσεχρώμα με τα έπιπλα και τα έργα τέχνης. Το διαμέρισμα των 170 τ.μ.εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Η κουζίνα και τρία υπνοδωμάτια (master,γκαρνταρόμπα και ξενώνας) βρίσκονται στο κάτω επίπεδο και ένα playroomμε προοπτική να γίνει master κρεβατοκάμαρα στο επάνω. Οι χώροι υποδοχήςβλέπουν σε μια μεγάλη βεράντα με θέα. Ένα σπίτι που φτιάχτηκε από τουςιδιοκτήτες για να το χαίρονται με την οικογένεια και τους φίλους τους.



Απέριττη κρεβατοκάμαρα με γκρι κρεβάτι από το Interni. Τα λευκά είδη δίνουν χρώμα.


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ