Ένα σπίτι στο νησί των ανέμων

Με πηγή έμπνευσης το κυκλαδίτικο τοπίο, ο αρχιτέκτονας Stefano Dorata ανανέωσε μια μυκονιάτικη βίλα μιξάροντας παραδοσιακά στοιχεία με ιταλικές δημιουργίες.


Με πηγή έμπνευσης το κυκλαδίτικο τοπίο, ο αρχιτέκτονας Stefano Dorata ανανέωσε μια μυκονιάτικη βίλα μιξάροντας παραδοσιακά στοιχεία με ιταλικές δημιουργίες.


«Μόλις είδα την τοποθεσία πάνω στη θάλασσα, τις αποχρώσεις κατά το ηλιοβασίλεμα και την αρχιτεκτονική που εξελίσσεται σε επίπεδα, κατάλαβα ότι η ανακαίνιση της κατοικίας θα ήταν ένα συγκλονιστικό project», λέει ο αρχιτέκτονας και interior designer Stefano Dorata. Ο ιδιοκτήτης της βίλας στην Ψαρού ήταν ήδη εξοικειωμένος με τις διεθνείς δουλειές του αρχιτέκτονα και τον τρόπο που αναμειγνύει κάθε φορά την τοπική με την ιταλική αισθητική, όπως στην περίπτωση του Hotel Particulier στο Παρίσι.


Ένα σπίτι στο νησί των ανέμων


Η απρόσκοπτη θέα στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων είναι ένα από τα πλέον μαγικά στοιχεία της κατοικίας



H θέα ανοίγεται στη Δήλο, την Πάρο και τη Νάξο. Η σεζλόνγκ είναι αυθεντικό κομμάτι της δεκαετίας του 60.



H παλιά προπέλα παραπέμπει στη θάλασσα.



O άγριος βράχος αποτελεί ένα μοναδικό "γλυπτό" στοιχείο του περιβάλλοντος χώρου

Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii

Στη Μύκονο, πηγή έμπνευσης του Dorata ήταν τα κυκλαδίτικα υλικά, το ξερό φυσικό τοπίο και ο συνδυασμός του λευκού με το μπλε, που παραπέμπει στη θάλασσα. Οι περιμετρικοί τοίχοι της αυλής και το ισόγειο κατασκευάστηκαν με εμφανή την πέτρα, ενώ, παραδοσιακά, τα ανώτερα επίπεδα του σπιτιού επενδύθηκαν με ασβέστη για περισσότερη δροσιά. Το μπλε διατηρήθηκε εξωτερικά σε πόρτες και παράθυρα.


Στους εξωτερικούς χώρους διατηρείται η κυκλαδίτικη αντίθεση λευκού- μπλε.



Στα δωμάτια διατηρήθηκαν οι παραδοσιακές καμάρες και τα ξύλινα δοκάρια στις οροφές.



Τα φυσικά υλικά είναι παρόντα σε όλους τους χώρους του σπιτιού



Στο καθιστικό, ο καναπές μιμείται ελληνικό σχέδιο περασμένης εποχής. Κι εδώ τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί από τον Stefano Dorata.

Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii



Εσωτερικά η ατμόσφαιρα αλλάζει: Η πόρτα παίρνει την όψη παλαιωμένου ξύλου στο πράσινο χρώμα της σκουριάς. Η κουζίνα και τα μπάνια ανοίχτηκαν για να έχουν πρόσβαση στη θαλασσινή θέα προς τη Δήλο, την Πάρο και τη Νάξο. Σε όλα τα δωμάτια, τα περισσότερα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον Dorata και κατασκευάστηκαν από Ιταλούς τεχνίτες. Όσον αφορά τα διακοσμητικά, άλλα ήρθαν από το εξωτερικό -τη Ρώμη και τη Φλωρεντία- και άλλα αγοράστηκαν στη Μύκονο. Το ξύλο που διατηρεί τη φυσική όψη κλαδιών και κορμών δέντρων χρησιμοποιείται σε πολλά από τα έπιπλα του Ιταλού αρχιτέκτονα, αλλά λειτουργεί και αυτόνομα, ως έργο τέχνης στους χώρους. «Οι μπλε γραμμές και η άνεση δημιουργούν ένα μύθο μέσα στο σπίτι. Αυτός ήταν ο σκοπός μου», καταλήγει ο Dorata.



Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκονα του σπιτιού Stefano Dorata.



Ακόμα και στο χώρου του μπάνιου η πολυτέλεια συναντά την κυκλαδίτικη αισθητική



Η θέα από τα παράθυρα του σπιτιού σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ