Φαναράκια έξω λοιπόν!

Η διακόσμηση της σεζόν! Tips και έρευνα αγοράς για το πιο ρομαντικό αξεσουάρ της βεράντας


Tips και έρευνα αγοράς για το πιο ρομαντικό αξεσουάρ της βεράντας


Φαναράκια έξω λοιπόν!



Οι βραδιές με κεράκια αναμένα στη βεράντα σηματοδοτούν την άφιξη του καλοκαιριού. Οι υψηλές θερμοκρασίες βγάζουν τις παρέες στις βεράντες συντροφιά με παγωμένες λεμονάδες, καρπούζι και παγωτό. Ο πιο "δημιουργικός" σύμμαχός σου για να στήσεις ένα ολοκληρωμένο σκηνικό στο σπίτι σου είναι τα φαναράκια σε διάφορα μεγέθη.


Στην αγορά μπορείς να βρεις πολλά είδη που να ταιριάζουν στο στιλ σου! Ξύλινα, μεταλλικά, γυάλινα, λευκά, πολύχρωμα, μονόχρωμα, navy, έθνικ, βιομηχανικά... ικανοποιούν κάθε στυλ. Η πιο συνηθισμένη ιδέα διακόσμησης είναι πάνω στο τραπέζι... βάλε όμως το μυαλό σου να δουλέψει και φτιάξε ένα ξεχωριστό σκηνικό!


  • Μπορείς να τα βάλεις κατά μήκος της εισόδου του σπιτιού σου για να δημιουργήσεις ένα "φωτεινό" διάδρομο. Μπορείς ακόμα να τα τοποθετήσεις ανάμεσα (ή και μέσα) στις γλάστρες για να τονίσεις τα λουλούδια σου!
  • Μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εναλλακτική είναι να τα κρεμάσεις από το ταβάνι και να δημιουργήσεις μια "κουρτίνα" από κρεμαστά φαναράκια που θα φωτίζουν όλο το χώρο.
  • Το ίδιο μπορείς να κάνεις και μέσα στο σπίτι, ειδικά στο εξοχικό, για να στοιχειοθετήσεις ένα πιο έθνικ στυλ. Τα μεγάλα φανάρια ταιριάζουν υπέροχα και πάνω από τα κομοδίνα στο υπνοδωμάτιο... εκεί που ο ρομαντισμός επιβάλεται. Να σκέφτεσαι πάντα τη διακόσμηση ως styling και τα μικρά διακοσμητικά ως αξεσουάρ που μπορούν να αλλάξουν ένα σύνολο όταν το έχεις βαρεθεί.

Nota Bene: Ποτέ δεν αφήνεις αναμένα κεριά και παιδιά στον ίδιο χώρο! Επίσης ποτέ δε φέυγεις από ένα δωμάτιο αφήνοντας τα κεριά να καίνε. Τέλος, δεν τοποθετούμε φαναράκια και κεριά πάνω σε ηλεκρικές συσκευές όπως ηχεία και τηλεοράσεις.


Φωτό Via: Pinterest / Instagram @VagelisPaterakis


Πώς καθαρίζονται σωστά και ποια είναι τα αγπαημένα μας; Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ΙΙ



Πώς να καθαρίζεις τα φαναράκια σου από τα κεριά



Ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρείς σαν καινούρια είναι να χρησιμοποιείς προστατευτικά πιάτα κάτω από κάθε κερί.

  • Εάν όμως γίνει η ζημιά και πέσει κερί στα τοιχώματα του θα πρέπει να περιμένεις για να παγώσει και να το αφαιρέσεις με μια σπάτουλα.
  • Μπορείς ακόμα (εάν σου το επιτρέπει το μέγεθος) να το βάλεις στην κατάψυξη για να παγώσουν τα υπολείμματα κεριού και να βγαίνουν πιο εύκολα.
  • Εάν αυτό το τρικ δεν σε βοηθήσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οδό της υψηλής θερμοκρασίας. Άσε τα φανάρια στον ήλιο μέχρι να λιώσουν τα κεριά και να ξεκολήσουν μόνα τους. Στη συνέχεια αφαίρεσε τα και κάθαρισε το φαναράκι με το καθαριστικό που έχεις για τα τζάμια.

Το πιο επικίνδυνο στοιχείο για τα φαναράκια δεν είναι το κερί αλλά το νερό. Προσπάθησε να μην τα βρέχεις και μην τα ξεχνάς στο πάτωμα όταν ποτίζεις, γιατί σκουριάζουν πολύ εύκολα. Εάν το μεταλλικό σου φαναράκι βραχεί σκούπισε το αμέσως με ένα στεγνό πανί. Το χειμώνα και γενικότερα τις περιόδους που δεν τα χρησιμοποείς, αποθήκευσε τα σε χαρτόνινα κουτιά στην αποθήκη. Στην αρχή της κάθε σεζόν μπορείς να τα βάφεις, τα μεν μεταλλικά με το ειδικό σπρέι ενώ τα ξύλινα με τη μπογιά που χρησιμοποιείται για έπιπλα.


Δες τον οδηγό αγοράς! Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ΙΙΙ


Τα αγαπημένα της Miss Bloom




1. Φανάρι ξύλινο σε μαύρο χρώμα Fiori  2. Φαναράκι SNOVITA για κερί, κόκκινο IKEA, 12,50 ευρώ 3. Οι σχεδιαστές HolmbackNordentoft εμπνεύστηκαν το Lighhouse από το σχήμα ενός κλασικού σκανδιναβικού σπιτιού πρόσθεσαν χιούμορ, στυλ και χρώμα και έφτιαξαν αυτό το μικρό σπιτάκι για κερί ώστε να φωτίζει όσο πρέπει… τις χειμερινές αλλά και τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Design Shop 92 ευρώ 4.Οι σχεδιαστές Form Us With Love εμπνεύστηκαν τον σχεδιασμό του Match (θήκη για ρεσώ) καθώς προσπαθούσαν να ανάψουν ένα κεράκι και συνεχώς καίγονταν. Έτσι σχεδίασαν το Match το οποίο έχει στο πλάι του μια σχισμή που επιτρέπει στο αναμμένο σπίρτο μας να κατέβει στη βάση της θήκης και να ανάψει το ρεσώ. Design Shop 14,90 ευρώ 5. Φανάρι Paulus 20 x 19 cm Zara Home 35.99 ευρώ 6. Ξύλινα φαναράκια σε τέσσερα χρώματα, Μικρό μέγεθος 15.90 ευρώ, μεγάλο μέγεθος 27.09 ευρώ Fiori 7. Κηροπήγιο Με Γυαλί 15x15 εκ Buldoza 31,21 ευρώ 8. Φαναράκι BRODHULT για κερί ρεσώ, ανοξείδωτο ατσάλι/διαφανές γυαλί ΙΚΕΑ 7,99 ευρώ 9. Φαναράκι Michelle, 16 x 26 εκ. Zara Home 35.99 ευρώ 10. Μεταλλικό Φανάρι Εξωτερικού Χώρου 21x39 εκ Βuldoza 17,14 ευρώ


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ