Εat, shop & pray

Μετά το εστιατόριο, τις μπουτίκ και την γκαλερί, το Graanmarkt 13, ο hip πολυχώρος της Αμβέρσας σε αρχιτεκτονική Van Duysen, απέκτησε ένα διαμέρισμα για την πιο chic διαμονή στην πόλη!

Μετά το εστιατόριο, τις μπουτίκ και την γκαλερί, το Graanmarkt 13, ο hip πολυχώρος της Αμβέρσας σε αρχιτεκτονική Van Duysen, απέκτησε ένα διαμέρισμα για την πιο chic διαμονή στην πόλη!

Όταν η μόδα των πολυχώρων «χτύπησε» πριν από μερικά χρόνια και την Αμβέρσα, ένα ζευγάρι, ο Tim και η Ilse, συγκέντρωσαν σε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης γεύση, μόδα, τέχνη και –φυσικά– design. «Χτύπησαν» λοιπόν με τη σειρά τους την πόρτα ενός από τους πιο καταξιωμένους αρχιτέκτονες του Βελγίου του Vincent Van Duysen και... εγένετο Graanmarkt 13.

Το παλιό αρχοντικό στο νούμερο 13 της οδού Graanmarkt μετατράπηκε σε εστιατόριο, μπουτίκ και γκαλερί. «Διατηρήσαμε την ιστορική πρόσοψη, επεμβαίνοντας όμως στην υπόλοιπη κατασκευή ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο για διαφορετικές δραστηριότητες σε διαφορετικά επίπεδα», σχολιάζει ο Van Duysen. Το εστιατόριο τοποθετήθηκε στο κελάρι, η μπουτίκ στο ισόγειο, η γκαλερί στον πρώτο όροφο και μια κατοικία στους τελευταίους ορόφους.

Υπόγειο αλλά κατάφωτο, το The Restaurant αποπνέει μία κάθε άλλο παρά σκοτεινή ατμόσφαιρα χάρη στον έξυπνο φωτισμό και τα μεγάλα ανοίγματα που διοχετεύουν άπλετο φυσικό φως στο χώρο. «Μαέστρος» του ο chef Seppe Nobels, ο οποίος ενορχηστρώνει με τα καλύτερα τοπικά υλικά γευστικές προτάσεις –όπου κυριαρχούν τα ψαρικά–, οι οποίες σερβίρονται από Τρίτη έως Σάββατο στο μεσημεριανό (€29) ή το βραδινό (€39) μενού του. Ένα επίπεδο πιο πάνω, το The Store προτείνει ό,τι πιο hot από μόδα, κόσμημα, καλλυντικά και είδη σπιτιού, με hip brands όπως Paula Cademartori, Maison Francis Kurkdjian κ.ά., ενώ στον πρώτο όροφο η Gallery φιλοξενεί κατά καιρούς εκθέσεις, happenings, συγκεντρώσεις κ.ά.

Από ό,τι φαίνεται ωστόσο το Graanmarkt 13 δεν έχει πει ακόμη τον τελευταίο του λόγο. Στο δυναμικό του προστέθηκε πρόσφατα η Komedieplaats 5, μια μπουτίκ παπουτσιών σε κοντινή απόσταση, η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων κομμάτια των Isabel Marant, Marni και Ancient Greek Sandals (της «δικής» μας Χριστίνας Μαρτίνη). Παράλληλα, το σπίτι του ζευγαριού στους τελευταίους ορόφους του Graanmarkt 13 αποτελεί πλέον πρόταση διαμονής για όσους αποζητούν ένα καταφύγιο με πανοραμική θέα στην πόλη, και όχι μόνο: Το χαρακτηριστικό, διακριτικά πολυτελές στυλ του Βέλγου αρχιτέκτονα εκδηλώνεται εκεί στην πιο signature εκδοχή του, θυμίζοντας, όχι τυχαία, την ίδια του την κατοικία στην Αμβέρσα. «Στον Tim και την Ilse άρεσε πολύ η αισθητική της δικής μου κατοικίας. Υπάρχουν σαφείς επιρροές ανάμεσα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μου και σε αυτήν του διαμερίσματος στο Graanmarkt 13», επισημαίνει ο Van Duysen. Το blend γήινων τόνων, φυσικών υλικών και καθαρών, ορθογώνιων γραμμών που συναντάται και στο Graanmarkt 13 σφραγίζει το τζάκι, το οποίο έχει τοποθετηθεί εμφατικά στη μέση ενός λευκού τούβλινου τοίχου ολοκληρώνοντας το ζεστό σκηνικό που λούζεται στο φυσικό φως από τα περιμετρικά παράθυρα-τζαμαρίες. Σημειώστε ότι το The Apartment μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, με το κόστος διαμονής να ανέρχεται στα €1.300 ημερησίως. Enjoy!

www.graanmarkt13.be

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Νew ottoman

MUST READ