Ένα Hotel Hotel για την Καμπέρα

Το Hotel Hotel στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας βρίσκεται μέσα σε ένα πολύβουο αστικό κέντρο που έχει τα πάντα, αλλά τα δωμάτιά του έχουν μια ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργεί οικειότητα.

Το Hotel Hotel στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας βρίσκεται μέσα σε ένα πολύβουο αστικό κέντρο που έχει τα πάντα, αλλά τα δωμάτιά του έχουν μια ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργεί οικειότητα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πεις ότι το Hotel Hotel είναι ένα σπουδαίο ξενοδοχείο. Καταρχάς, βρίσκεται στην Ανατολική Αυστραλία, στο πιο hip σημείο της Καμπέρα, το New Acton. Πρόκειται για μια design district με κήπους, κινηματογραφικές αίθουσες, κατοικίες, γραφεία, μπαρ, εστιατόρια, πολυχώρους τέχνης και γκαλερί που δημιούργησε η κατασκευαστική εταιρεία Molonglo Group για να επαναφέρει στη μόδα την αυστραλιανή πρωτεύουσα. Ειδικά για το Hotel Hotel, οι ιδιοκτήτες της Molonglo, Johnathan και Nectar Efkarpidis, σχημάτισαν μια dream team με περίπου 50 ντόπιους αρχιτέκτονες, designers και interior designers υπό την επίβλεψη των αρχιτεκτόνων Fender Katsalidis και Suppose Design Office ώστε να συνεργαστούν σαν συμφωνική ορχήστρα και να μη διακρίνονται διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της δουλειάς του ενός και του άλλου. Το brief που έλαβαν ευνόησε τις εικαστικές ερμηνείες: το ξενοδοχείο πρέπει να αγαπιέται όχι για την αριστοκρατικότητά του, αλλά για την αίσθηση του παροδικού και τη ρομαντική του διάθεση. Έτσι, οι υφές και οι πατίνες που επιλέχθηκαν παραπέμπουν στη φύση και σε πολυφορεμένα Τ-shirts. Κάθε λεπτομέρεια είναι μελετημένη – όπως περιγράφουν οι ιδιοκτήτες, αν το ξενοδοχείο ήταν άνθρωπος θα είχε το πρόσωπο ενός ηλικιωμένου σοφού όπου κάθε ρυτίδα αντανακλά το εύρος και τη χαρά μιας πλήρους ζωής.

Για την εγκατάσταση του ξενοδοχείου κατάλληλος χώρος θεωρήθηκε το κτίριο Nishi, ένα πολυβραβευμένο πρότυπο ενεργειακής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Αποτελείται από δύο μέρη, ένα γυάλινο κουτί με ξύλινα πάνελ που φιλοξενεί κυρίως χώρους γραφείου με θέα στην κεντρική Phillip Law Street και ένα χαραγμένο τσιμεντένιο μπλοκ που στεγάζει τα δωμάτια του ξενοδοχείου μαζί με ένα σύνολο από ιδιωτικές κατοικίες. Πιστοί στην πρωτοπορία, οι ιδιοκτήτες φαντάστηκαν ένα κοινό φουαγιέ και ρεσεψιόν για όλους τους χώρους που παράλληλα έχουν πρόσβαση στα ίδια εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, ακόμα και έναν κινηματογράφο. Η ποικιλία του design συναρπάζει αμέσως μετά την είσοδο όπου ένα τούνελ από χιλιάδες κομμάτια ανακυκλωμένης ξυλείας με έντονα ιαπωνική επιρροή οδηγεί στο φουαγιέ, το οποίο είναι κλασικό αλλά ανεστραμμένο από μέσα προς τα έξω: η κουζίνα εκτίθεται σε κοινή θέα, οι άνθρωποι γευματίζουν στην κεντρική αίθουσα, η ρεσεψιόν καταλαμβάνει μία πλευρά του χώρου και ένα γιγάντιο τζάκι εντυπωσιάζει. Στα δωμάτια, η σχεδόν ρουστίκ αισθητική είναι η τυπική της αυστραλιανής υπαίθρου και βασίζεται στη χαρακτηριστική πυκνή υφή των υλικών, από τα δομικά μέχρι το ξύλο και το μάλλινο ύφασμα. Μια απλή ξύλινη τάβλα λειτουργεί ως γραφείο και χώρος εργασίας, ελευθερώνοντας χώρο για τα καθιστικά μπροστά από τα τεράστια γυάλινα παράθυρα. Σκοπός του χώρου είναι να κάνει τον ταξιδιώτη να θέλει να περάσει εξίσου καλά μέσα στο δωμάτιο όσο και έξω στην πόλη.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στα πέρατα της Τασμανίας

MUST READ