Στην Ιταλική Ριβιέρα

Kρυμμένο στον Κόλπο των Ποιητών, το Eco del Mare Beach Club θυμίζει πολυτελές πειρατικό στέκι μιας άλλης εποχής.  

Kρυμμένο στον Κόλπο των Ποιητών, το Eco del Mare Beach Club θυμίζει πολυτελές πειρατικό στέκι μιας άλλης εποχής.

Η γνωστή παραλία στην Ιταλική Ριβιέρα δεν ονομάστηκε τυχαία Κόλπος των Ποιητών. Για αιώνες, λογοτέχνες απ' όλη την Ευρώπη έβρισκαν την έμπνευση στη γαλήνη του τοπίου. Ανάμεσά τους οι Λόρδος Μπάιρον, Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς και Μέρι Σέλεϊ. Σήμερα την επισκέπτονται καλλιτέχνες που αναζητούν ένα κρησφύγετο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επισημαίνει η ιδιοκτήτρια του Eco Del Mare Βeach Club, Francesca Mozer, σύντροφος του Ιταλού τραγουδιστή Zucchero.

Και δεν έχουν άδικο. Απότομοι βράχοι αγκαλιάζουν την άμμο και τη λαμπερή θάλασσα και χρειάζεται να κατέβεις 156 σκαλοπάτια για να φτάσεις στην ειδυλλιακή παραλία. Μια παραλία που ανήκει στο πάρκο Montemarcello-Magra και έχει βραβευτεί κατ' επανάληψιν με την Μπλε Ευρωπαϊκή Σημαία.

Το Eco del Mare Beach Club ήταν το όνειρο του Zucchero, που έφτασε εντελώς τυχαία στον Κόλπο των Ποιητών το 1952 και τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Χρειάστηκε μάλιστα να κατέβει μόνος του με σκοινί από τα βράχια στην παραλία και μόλις πάτησε στην ακτή αποφάσισε να φτιάξει εκεί ένα ξενοδοχείο. Την ίδια εποχή ξεκίνησε την κατασκευή, η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε αρκετά χρόνια αργότερα, με αποτέλεσμα ο τραγουδιστής να μην προλάβει να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Προς τιμήν του και οι έξι σουίτες πήραν τα ονομάτά τους από τίτλους τραγουδιών του: «Il Volo», «Il mare», «Così celeste», «Diamante», «Dune Mosse», «Blu»...

Στους κοινόχρηστους χώρους, στην πισίνα, το μπαρ, αλλά και στα δωμάτια, η αρχιτεκτονική του Leonardo Ricci φέρει το αισθητικό στίγμα της δεκαετίας του '60. Στο εσωτερικό, οι interior designers Mario Sturlese και Luca de Matheis ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να σεβαστούν το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, αλλά και το προσωπικό γούστο της ιδιοκτήτριας, που θέλησε να ενώσει δύο κόσμους – αυτόν της θάλασσας με εκείνον της μουσικής. Η θάλασσα έδωσε έμπνευση για τις χρωματικές επιλογές, ενώ τα διακοσμητικά ετερόκλητα αντικείμενα που οι ιδιοκτήτες έχουν φέρει από διάφορα ταξίδια, τα φυσικά υλικά, τα έπιπλα με πατίνα εποχής, τα ακατέργαστα ξύλα και τα ανάλαφρα υφάσματα –γάζες και λινά– δημιούργησαν ατμόσφαιρα, θαρρείς βγαλμένη από παραμύθι με πειρατές.

www.ecodelmare.it

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ