Τα μυστικά διακόσμησης πίσω από τα σπίτια των περιοδικών

Τρία απλά tips για επιτυχία!

Κι όμως τρία απλά μυστικά διαχωρίζουν το δικό σου σπίτι από εκείνα που βλέπεις στα περιοδικά. Δεν χρειάζονται ούτε ακριβά έπιπλα και αντικείμενα, ούτε εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ούτε... ένας ειδικός. Το μυστικό πίσω από τα ωραιότερα σπίτια των περιοδικών αλλά και του pinterest είναι η συνέπεια.

Πριν βιαστείς να υποθέσεις πως τα λεπτάκια που αργεία συνήθως στα ραντεβού σου έχουν κάποια σχέση με το σπίτι, να σε προλάβω και να σου πω ότι με τον όρο συνέπεια στη διακόσμηση αναφερόμαστε σε χαρακτηριστικά που επανεμφανίζονται ξανά και ξανά μέσα σε ένα σπίτι.

Μπορεί αυτό να είναι μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, μία προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο στιλ, ένα σχήμα που επαναλαμβάνεται με κάθε τρόπο κτλ.

Δες λοιπόν παρακάτω τα 3 tips που θα χαρίσουν συνέπεια στη διακόσμηση του σπιτιού σου και θα το κάνουν να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό!

Τα μυστικά διακόσμησης πίσω από τα σπίτια των περιοδικών

 

 

#1 Διάλεξε προσεκτικά τα χρώματα

Επίλεξε μία ευπροσάρμοστη παλέτα χρωμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε χώρο. Πχ. Μια γήινη παλέτα από υπόλευκα και μπεζ, με τονισμούς το απαλό καφέ, την τερακόττα αλλά και το φυσικό καφέ του ξύλου, είναι ο,τι πρέπει για κάθε χώρο ενώ παράλληλα αποτελεί μία ήπια βάση που αλλάζει εύκολα στιλ, προσθαφαιρώντας μικρά αντικείμενα με έντονο χρώμα. Μην περιοριστείς σε μονάχα 1-2 χρώματα γιατί τότε κινδυνεύεις το αποτέλεσμα να είναι μάλλον κουραστικό. Παίξε ανάμεσα σε 5-6 αποχρώσεις σε όλο το σπίτι και επιλέγοντας 2-3 από αυτές για κάθε δωμάτιο ως κυρίαρχα χρώματα και κρατώντας τα υπόλοιπα για τα διακοσμητικά ή τις λεπτομέρειες.

 

 

 

#2 Καθόρισε το στιλ που θες να δώσεις στο σπίτι

Και εδώ ισχύει το ίδιο με τα χρώματα. Μην βιαστείς να προσδιορίσεις πολύ στενά το στιλ σου/ του σπιτιού σου. Παρατήρησε τα αντικείμενα και τα έπιπλα που αγαπάς πιο πολύ και σύμφωνα με αυτά σημείωσε δύο χαρακτηριστικά του στιλ [που αποπνέουν (πχ. boho, minimal). Μην μείνεις όμως εκεί. Κοίταξε και λίγο παραπέρα, σε χώρους που τραβούν την προσοχή σου, που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, σε αντικείμενα που θα ήθελες να εντάξεις μέσα στο σπίτι και θέσε 2 ή περισσότερα χαρακτηριστικά ακόμα που μπορεί και να απευθύνονται σε επιμέρους σημεία του χώρου (πχ. πολύ λευκό, φυσικό ξύλο). Παρατήρησέ τα όλα μαζί και προσπάθησε να τα εφαρμόσεις σε διαφορετικό βαθμό σε κάθε χώρο.

 

 

 

#3 Αγόρασε έργα τέχνης όχι για κάθε δωμάτιο, αλλά για το σπίτι στο σύνολο

Τι σημαίνει αυτό; Εμπνεύσου από τα δύο πρώτα τιπ και με βάση αυτά διάλεξε έργα τέχνης και πίνακες που να ταιριάζουν σε πάνω από ένα δωμάτια του σπιτιού. Έτσι, όταν θα θες μια ανανέωση θα την κάνεις ανέξοδα και εύκολα απλά αλλάζοντας τη θέση τους μέσα στο σπίτι.

 

 

 

The Secret  Tip

Αν όλα αυτά σου φαίνονται δύσκολα ή ακατόρθωτα χωρίς πολλά χρήματα και μια ομάδα ειδικών, θα σου πω το ένα μυστικό που θα αλλάξει τα πάντα! Όλα όσα χρειάζεσαι για το τέλειο σπίτι βρίσκονται ήδη μέσα στο σπίτι σου. Αντί να σκεφτείς, λοιπόν, προσθετικά, δοκίμασε να σκεφτείς αφαιρετικά.

Άρχισε να αφαιρείς μικροαντικείμενα και διακοσμητικά που χάνονται με μία πρώτη ματιά στο χώρο (ίσως και με μία δεύτερη). Βάλε σε περίοπτη θέση ιδιαίτερης συναισθηματικής ή αισθητικής αξίας αντικείμενα και δώσε τους χώρο για να μπορούν να αναδειχθούν.

Χρησιμοποίησε το tip της εσωτερικής μετακίνησης κάποιων αντικειμένων ή επίπλων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Ίσως αυτή η καρέκλα να χάνεται στο σαλόνι αλλά να αναδειχθεί ως κομοδίνο στην κρεβατοκάμαρά σου, παραδείγματος χάρην. Λειτουργησε δημιουργικά και, γιατί όχι, συναισθηματικά και δες το σπίτι σου να μεταμορφώνεται!

(φωτογραφίες: The Surfrider Hotel, Malibu)

 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ