Ombre στο σπίτι: Η τάση που περνάει από το beauty στη διακόσμηση

Διάβασε όλο το how to και τι πρέπει να προσέξεις για να φέρεις την τάση στους τοίχους και στα έπιπλα του δικού σου σπιτιού. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Πως θα το κάνεις στους τοίχους του σπιτιού σου


Το Ombre είναι μια τάση που ξεκίνησε από τα μαλλιά και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δυναμικά trends τόσο στη μόδα (κυρίως σε τζιν σορτσάκια και μάξι φούστες) αλλά και σε αλλα κομμάτια του beauty όπως τα νύχια. Τώρα εξαπλώνεται και στο χώρο της διακόσμησης και εγκαθίσταται στα πιο hip διαμερίσματα, δίνει παιχνιδιάρικο τόνο σε ξέγνοιαστα παιδικά δωμάτια και ένα αέρα διακοπών σε αστικά καθιστικά.


Επιλέγοντας την τάση του Ombre για το σπίτι σου μπορείς να πετύχεις πολλά διαφορετικά εφέ, όπως να το κάνεις να δείχνει ψηλοτάβανο ή να θυμίζει περισσότερο ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα! Πάντα εξαρτάται από τα χρώματα που θα επιλέξεις και βέβαια από τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσεις.


Ombre στο σπίτι: Η τάση που περνάει από το beauty στη διακόσμηση



Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να εφαρμόσεις την τάση σε ένα τοίχο. Ο πλέον διαδεδομένος είναι να πάρεις έξι με εφτά αποχρώσεις του ίδιου χρώματος (συνήθως είναι τα συγγενικά χρώματα της παλέτας) και στη συνέχεια να χωρίσεις τον τοίχο σε έξι με εφτά ισοπαχείς λωρίδες με κολλητική ταινία. Βάφεις την κάθε λωρίδα με μια απόχρωση, προσεκτικά για να μην καλύψεις τις άλλες, και αφαιρείς τις ταινίες. Ξεκινάς να βάφεις πάντα από πάνω προς τα κάτω και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς τα πιο ανοιχτα προς το ταβάνι και τα πιο σκούρα προς το πάτωμα για να δίνεις την αίσθηση του ύψους.




Στο τέλος μπορείς είτε να κρατήσεις τις γραμμές όπως έχουν σχηματιστεί για να έχεις το λεγόμενο "ριγέ όμπρε" ή να καλύπτεις την κάθε γραμμή με ένα μείγμα χρώματος που φτιάχνεις ενώνοντας τις δύο συγγενικές αποχρώσεις.



Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii


Σε ένα πιο προωρημένο επίπεδο μπορείς να μην αρκεστείς στις ρίγες αλλά να φτιάξεις ένα μοτίβο ζιγκ ζαγκ (θυμίζοντας έντονα το στυλ Missoni)και να βάψεις το κάθε κομμάτι του τοίχου με διαφορετική απόχρωση. Αυτή την τεχνοτροπία μπορείς να την κάνεις μόνο σε έναν από τους τοίχους του δωματίου.



Το ριγέ όμπρε είναι ιδανικό για διαδρόμους και γενικά σε χώρους που τα τετραγωνικά δεν επιτρέπουν να παίξεις με άλλα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Επίσης στους μεταβατικούς χώρους του σπιτιού, όπως είναι η είσοδος ή το χολ μπορείς πιο εύκολα να πειραματιστείς με έντονα χρώματα γιατί μακροπρόθεσμα δεν θα σε κουράσουν.




Αν διστάζεις να εφαρμόσεις την τάση στον τοίχο (ή αν νοικιάζεις και δεν επιτρέπεται να βάψεις τους τοίχους) μπορείς να παίξεις με γύψινα και κάδρα. Βάψε τα διακοσμητικά σε ombre τόνους του αγαπημένου σου χρώματος και τοποθέτησε τα αντίστοιχα για να πετύχεις το εφέ. Συνδυασε τα χρωματικά με τις κουρτίνες και τα έπιπλα του σπιτιού.




Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii


Το ombre είναι ιδανική λύση και για τις περιπτώσεις των παλιών επίπλων που χρήζουν DIY αναπαλαίωσης. Εάν θέλεις να δώσεις νέα πνοή στην παλιά συρταριέρα - που παρά το ότι είχες αγοράσει φτηνά δεν σου πάει η καρδιά να πετάξεις -  ανανέωσε την επιλέγοντας τα σωστά χρώματα. Η διαδικασία ενδέχεται να κουράσει, ειδικά αν χρειάζεται τρίψιμο για να φύγει το προηγούμενο χρώμα! Το αποτέλεσμα όμως θα σε αποζημιώσει.




Πολλά έπιπλα (ειδικά από το ΙΚΕΑ) που είναι ακατέργαστα ή στο φυσικό χρώμα του ξύλου, αποτελούν ιδανικούς καμβάδες για να παίξεις με τα πινέλα σου. Η φυσική απόχρωση του ξύλου παίζει το ρόλο του λευκού, του ουδέτερου από το οποίο μπορούν να ξεκινούν ή να καταλήγουν τα λοιπά χρώματα.



Και επειδή ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας αναδιαμόρφωσης του home office, κλείνω με την ίδια ιδέα εφαρμοσμένη σε ρετρό γραφειάκι! Αυτό το στυλ επίπλου λειτουργεί υπέροχα σαν μια "υβριδική" τουαλέτα αν τη συνδυάσεις και με ένα καθρέφτη στο επάνω μέρος.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ