Ένας στάβλος στην Πάρο μεταμορφώνεται σε μίνιμαλ εξοχικό

Ο αρχιτέκτονας Michael Dufuster δημιουργεί μια μοντέρνα εξοχική κατοικία με θέα την Αντίπαρο


Ανάμεσα στην Αλυκή και την Παροικιά, ο αρχιτέκτονας Michael Dufuster βρήκε την ιδανική τοποθεσία για το σπίτι του. Ένας παλιός στάβλος μεταμορφώθηκε από τον ίδιο σε μια μοντέρνα εξοχική κατοικία με θέα την Αντίπαρο.


Το σπίτι ουσιαστικά ξαναχτίστηκε στο ίδιο σημείο με το στάβλο, με τις πέτρες που υπήρχαν στο χωράφι από παλιά. Στο οικόπεδο των δύο στρεμμάτων το κτίσμα ανασχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει μοντέρνα αρχιτεκτονική, να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και να εναρμονίζεται πλήρως με την άγρια ομορφιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα συνδυασμό από παραλληλόγραμμους όγκους σε διαφορετικές διαστάσεις, δεμένους σε μια οργανική φόρμα που ταιριάζει απόλυτα στην αρχιτεκτονική των Κυκλάδων.


Ένας στάβλος στην Πάρο μεταμορφώνεται σε μίνιμαλ εξοχικό


Η τραπεζαρία κάτω από την ξύλινη πέργκολα έχει θέα στην Αντίπαρο.




Οι εξωτερικοί χώροι γύρω από το σπίτι έχουν όλοι διαφορετικό προσανατολισμό. Ένα κτίσμα των στάβλων έχει μετατραπεί σε σκεπαστό καθιστικό κατά μήκος της πισίνας. Στο μπροστινό μέρος έχει δημιουργηθεί ένας βραχόκηπος στα πρότυπα του περιβάλλοντος χώρου. Η τυχαία βλάστηση χωρίζει τον κήπο σε διαφορετικές ζώνες. Η διαρρύθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων είναι λειτουργική. Το σπίτι είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε η μετάβαση από τον έναν στον άλλον χώρο να γίνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακολουθώντας τη δομή των κυκλαδίτικων χωριών, που θυμίζουν λαβύρινθο.





Διάβασε περισσότερα στη σελίδα ii


Το κέντρο αναφοράς του σπιτιού είναι η κουζίνα, που συνδέει τις νότιες βεράντες με τη θέα στην Αντίπαρο με την εσωτερική αυλή όπου βρίσκεται η πισίνα και οι εξωτερικοί χώροι υποδοχής οι οποίοι είναι προστατευμένοι πλήρως από τους δυνατούς ανέμους του νησιού. Η κουζίνα επικοινωνεί επίσης από τη μία πλευρά με το χειμερινό καθιστικό με το ανοιχτό τζάκι και από την άλλη με την κύρια κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο της. Δύο ακόμα υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους, σε ένα ανεξάρτητο κτίσμα, έχουν πρόσβαση από την εσωτερική αυλή προσφέροντας έτσι πλήρη ανεξαρτησία και ελευθερία στους ενοίκους τους.



Η πισίνα τοποθετήθηκε στην εσωτερική αυλή για να προστατεύεται από τους δυνατούς ανέμους του νησιού


.Η καλύτερη βεράντα είναι αυτή με τη θέα στο χώρισμα Πάρου - Αντίπαρου. Είναι πολύ χαλαρωτικό να παρακολουθείς το φέρι να πηγαινοέρχεται και τα πολύχρωμα πανιά από τους skite surfersπου σταματούν μόνο όταν έχει άπνοια.


Στην ολόλευκη μοντέρνα κουζίνα, η καλαμωτή στο ταβάνι και τα παραδοσιακά σκαμπό δίνουν το κυκλαδίτικο στοιχείο



Το παραδοσιακό τραπέζι καφενείου, στη λευκή εκδοχή του, γίνεται σύγχρονο.


Διάβασε περισσότερα στη σελίδα iii



Το εσωτερικό του σπιτιού σχεδιάστηκε από το Βέλγο καλλιτέχνη και στυλίστα DiederikvanRengen, ο οποίος, ενθουσιασμένος από τις αφαιρετικές φόρμες της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, εναρμόνισε το εσωτερικό με τα παλιά παραδοσιακά υλικά του στάβλου. Τα περισσότερα έπιπλα είναι χτιστά και η πέτρα είναι εμφανής και στο εσωτερικό. Το σπίτι διαθέτει όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης κατοικίας



Το πρακτικό πάσο στην κουζίνα έχει θέα στον κήπο.



Λιτό στυλ στην κρεβατοκάμαρα με χαμηλό κρεβάτι από ξύλο και κουνουπιέρα



Λιτό και πρακτικό το ύφος του μπάνιου


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ