Οι τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση (Μέρος 1ο)

Oι καλύτερες ιδέες τώρα για να στολίσεις θεματικά το σπίτι σου.
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Οι καλύτερες ιδέες τώρα για να στολίσεις θεματικά το σπίτι σου.


Ετοιμάζεσαι να στολίσεις το σπίτι σου αλλά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις; Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Για να βοηθήσουμε, αναλύουμε τις βασικές τάσεις της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για να πάρεις ιδέες! 


Μείνε συντονισμένη στο missbloom.gr γιατί θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος. Προσεχώς!


Καρό Μοτίβα

Οι τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση (Μέρος 1ο)


1. Η γιορτινή συλογή του οίκου Lexington, Varangis. 2.Alvine διπλή παπλωματοθήκη 240X220/ και 2 μαξιλαροθήκες 50X60 IKEA 49,00 ευρώ 3, 6. Πρόταση διακόσμησης χριστουγεννιάτικου τραπεζιού 4. Χριστουγεννιάτικο stopper πόρτας ελαφάκι Ανδρεάδης €20,65 5. Διακοσμητικό κουκουνάρι δέντρου 6,50 ευρώ Zaros, Notos Home


Με μια αίσθηση νοσταλγικά cozy, τα καρό μοτίβα παραπέμπουν σε country βρετανικά Χριστούγεννα! Παράλληλα θυμίζουν εορταστική συσκευασία δώρου ανασύροντας αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Η ρουστίκ αύρα του καρό θα δώσει στο σπίτι σου την θαλπωρή αλλά και την ξεγνοιασιά που απαιτούν οι γιορτινές ημέρες. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να ακολουθήσεις την τάση! Μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές στη διακόσμηση προκειμένουν να φέρεις την τάση στα μέτρα του σπιτιού σου! Εφοδιάσου με μια υφασμάτινη καρό κορδέλα και κόψε μικρά φιογκάκια για να στολίσεις το δέντρο. Άλλαξε το ριχτάρι του καναπέ με μια καρό κουβέρτα και τέλος στρώσε το τραπέζι με ένα καρό τραπεζομάντηλο. Ακόμα και στο υπνοδωμάτιο μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια στρατηγική διακόσμησης με μια παπλωματοθήκη.


Extra tip: Είναι καλό να μείνεις πιστή στα εορταστικά χρώματα του καρό, δηλαδή κόκκινο και πράσινο. Μην ξεχνάς ότι  είναι print και όπως κάθε print δεν πρέπει να το μπερδεύεις με ετερόκλητα στοιχεία. Συνδυάζεται όμορφα με ξύλο (στις φυσικές αποχρώσεις του) και λευκό.


Φυσικές αποχρώσεις ξύλου


1. YRSNO διακοσμητικό στεφάνι διάμ30cm ΙΚΕΑ 7,99 ευρώ 2.Χριστουγεννιάτικο Ξύλινο Στολίδι Αγιος Βασίλης myseason.gr 2,5 ευρώ 3. Πρόταση διακόσμησης Zara Home 4. Lovi Christmas Trees είναι κατασκευασμένα από λεπτό κόντρα πλακέ σημύδας Designshop.gr 70.00 ευρώ 5. Χριστουγεννιάτικο δέντρο Clayne and Elg, Notos Home 28.00 ευρώ 6. Κερί Habitat 7. Πρόταση διακόσμησης IKEA


Εάν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που "αντιπαθούν" τα υπερβολικά στολίδια και θεωρούν τα πολύχρωμα λαμπιόνια κακόγουστα, μπορείς να επενδύσεις στη φυσική απόχρωση του ξύλου. Στην αγορά θα βρεις πολλά στολίδια και διακοσμητικά, απαλλαγμένα από γκλίτερ και ψεύτικο χιόνι, που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων σου χάρη στη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Εάν ανήκεις στους τυχερούς που ζουν κοντά σε κάποιο δάσος, μπορείς να κάνεις μια μικρή βόλτα και να μαζέψεις κουκονάρια με τα οποία θα στολίσεις το δέντρο σου ή θα τα βάλεις σε μια γυάλα για να στολίσεις την τραπεζαρία. Ολoκλήρωσε την τάση με αρωματικά κεριά σε διάφορα σημεία του σπιτιού.


Extra tip: Για να καλύψεις τις οικολογικές σου ανησυχίες, μπορείς αντί να αγοράσεις ένα αληθινό έλατο, να το στολίσεις και να το πετάξεις μετά τις γιορτές, να προμηθευτείς ένα μικρό δέντρο σε γλάστρα. Μετά τις γιορτές μπορείς να το φυτέψεις στον κήπο του εξοχικού σου ή να το δωρίσεις στο δήμο και να αξιοποιηθεί στην επόμενη δεντροφύτευση!


To be continued....

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ