Στην αυθεντική Οία

Μια συστάδα παλιών, υπόσκαφων σπιτιών της Οίας μετατράπηκαν σε μια σύγχρονη κατοικία

Τρία ανεξάρτητα υπόσκαφα κτίσματα του 1900 στην Οία της Σαντορίνης, στην πλευρά της Kαλντέρας, ενοποιήθηκαν καλύπτοντας 160 τ.μ. και διαμορφώθηκαν από τον αρχιτέκτονα Ηλία Αποστολίδη. Η ιδιαιτερότητα της Καλντέρας, ο χρονικός περιορισμός λόγω τουριστικής περιόδου αλλά και το συγκεκριμένο σημείο με το δύσβατο μονοπάτι έθεσαν ψηλά τον πήχη στην ολοκλήρωση του έργου. Το κτίσμα βρίσκεται στο πιο γνωστό σημείο της Οίας, κάτω από την εκκλησία "Ανάσταση". Ο Ηλίας Αποστολίδης αντιμετώπισε το υπόσκαφο, σαν ένα έργο τέχνης με επιρροές φυσικά Σαντορινιές αλλά και αύρα Ιταλική όπως και Ανατολίτικη. Οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν γλυπτό και η επίστρωση των δαπέδων αποτελείται από μάρμαρο Νάξου σε καρέ λευκού-μαύρου και σόκορο πεύκου. Οι μαρμάρινες "πορτοσιές" δίνουν μια θεατρική ματιά καθώς και τα "υπέρθυρα" προσθέτουν αισθητική ανωτερότητα στο πέρασμα και ταυτόχρονα φυσικό αερισμό. Οι τοιχοποίες ειναι περασμένες με τσιμεντοκονίαμα, υλικό που βοηθάει να τονιστεί η ιδιαίτερη γλυπτική της σπηλιάς.


Η διακόσμηση της Μαρίας Χατζησταύρου αναδεικνύει και συμπληρώνει τα επιμέρους στοιχεία, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση μιας ευχάριστης πολυτελούς διαμονής με θετική ενεργειακή επιρροή. Χρησιμοποίησε φυσικά υλικά όπως μπαμπού, ψάθα, λινά, μάρμαρο, πέτρα, μέταλλο στις φυσικές τους αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ. Ο χώρος αποτελείται από το κυρίως σαλόνι με βοηθητική κουζίνα, την παλιά στέρνα η οποία διαμορφώθηκε σε χώρο ανάγνωσης και χαλάρωσης, τα δυο υπνοδωμάτια, το λουτρό με τη μπανιέρα ελεύθερης στήριξης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπανιέρα ζυγίζει 240 κιλά και κατέβηκε στα χέρια από 8 άτομα, από τα απότομα σκαλιά της Καλντέρας. Στον εξωτερικό χώρπ το jacuzzi και το καθιστικό έχουν απρόσκοπτη θέα στην Καλντέρα, μέσα από το μοναδικό "έργο τέχνης" μαρμάρινο παράθυρο αλλά και σήμα κατατεθέν του σπιτιού, δημιούργημα του Ηλία Αποστολίδη.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Η πισίνα

MUST READ