Ενα Opso στο Λονδίνο

Εμπνευσμένο από την Ελλάδα, φτιαγμένο στην Αγγλία – αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το καινούργιο ελληνικό εστιατόριο Opso στο Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο K-studio το διαμόρφωσε ως φυσική συνέχεια αυτής της ιδέας.

Εμπνευσμένο από την Ελλάδα, φτιαγμένο στην Αγγλία – αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το καινούργιο ελληνικό εστιατόριο Opso στο Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο K-studio το διαμόρφωσε ως φυσική συνέχεια αυτής της ιδέας.

Από τον αρχαίο ελληνικό όρο «όψο» –που σημαίνει έδεσμα– πήρε το όνομά του το Opso, το καινούργιο all day ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο. Στην ανερχόμενη γειτονιά του Μarylebone, το ολοκαίνουργο Opso φιλοδοξεί να μυήσει τους Λονδρέζους στην ελληνική κουλτούρα του φαγητού, αλλά και της εστίασης. Aυτό υπήρξε και το σκεπτικό πίσω από το σχεδιασμό του γραφείου K- Studio, που συνεργάστηκε στενά με τους βραβευμένους με δύο αστέρια Michelin σεφ Γιωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο, σύμβουλους στο εγχείρημα «μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό».

Κεντρικό αρχιτεκτονικό στοιχείο μια ελαφριά μεταλλική κατασκευή-μπαρ που διατρέχει το στενόμακρο χώρο και συνδέει το καφέ με το εστιατόριο, η οποία επιπλέον χρησιμεύει για την αποθήκευση όσων χρειάζονται για το σερβίρισμα και είναι διακοσμημένη με χειροποίητες κεραμικές γλάστρες με φυτά. Κλασικά κομμάτια και φυσικά υλικά που βρέθηκαν σε παλιά αθηναϊκά εστιατόρια –όπως μαρμάρινες επιγραφές ή χειροποίητα πλακάκια δαπέδου– συνδυάστηκαν με σύγχρονα στοιχεία design που προκύπτουν ωστόσο από την ερμηνεία της ελληνικής παράδοσης. Έτσι, τα ξύλινα custom-made σκαμπό της λονδρέζικης εταιρείας Another Country πλαισιώνουν ένα μεγάλο τραπέζι που ευνοεί την casual επικοινωνία μεταξύ των συνδαιτυμόνων αλά ελληνικά, οι vintage καρέκλες τραπεζαρίας (Βørge) Μοgensen έδεσαν με τις μαρμάρινες επιφάνειες των τραπεζιών που σχεδίασε το K-studio υιοθετώντας τη γνώριμη παράδοση στις ελληνικές ταβέρνες. Πάνελ από ξύλο βαλανιδιάς καλύπτουν ένα μέρος των τοίχων, ενώ οι υπόλοιποι έχουν βαφτεί σε ζεστές μονοχρωμίες που διακόπτονται από την τρίπτυχη τοιχογραφία της αρχιτέκτονος Joanna Burtenshaw. Θέμα της η τέχνη ενός κοινωνικού δείπνου αλλά και η εξεύρεση ποιοτικών συστατικών από Ελλάδα και Αγγλία, καθώς και στο μενού ακολουθείται η ίδια λογική. Greek inspired, London made – κι έτσι, για πρωινό μπορεί να δοκιμάσεις τσουρέκι με κρέμα και βύσσινο και για μεσημεριανό κλασική χορτόσουπα ή παστίτσιο!

φωτογραφίες Tom Gildon

www.opso.co.uk, www.k-studio.gr

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

O Norman Foster στο Μονακό

Επόμενο άρθρο

Κολωνάκι Confidential

MUST READ