Σε ένα κάστρο στη Βουργουνδία

Ένα κλασικό κάστρο του 17ου αιώνα στη  Βουργουνδία εξοπλίστηκε με ανέσεις του 21ου αιώνα και φιλοξενεί κοσμοπολίτες ταξιδιώτες που εκτιμούν την καλή ζωή αλά φρανσέζ...Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Ένα κλασικό κάστρο του 17ου αιώνα στη Βουργουνδία εξοπλίστηκε με ανέσεις του 21ου αιώνα και φιλοξενεί κοσμοπολίτες ταξιδιώτες που εκτιμούν την καλή ζωή αλά φρανσέζ...Στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Στην ιστοσελίδα του Château de la Resle οι Ολλανδοί ιδιοκτήτες του σημειώνουν ότι οι ταξιδιώτες που το προτιμούν είναι δυναμικοί άνθρωποι ηλικίας από 30 μέχρι 55 ετών που έχουν ανοιχτό μυαλό και τους αρέσει η αρχιτεκτονική, το design, η σύγχρονη τέχνη και η καλή ζωή. Και πράγματι, ο Johan Bouman και ο Pieter Franssens έχουν διαμορφώσει το κάστρο σαν ένα «σπίτι» έξι δωματίων, όπως ακριβώς θα το ήθελαν αυτοί: με ανέσεις του 21ου αιώνα, μπαρόκ αρχιτεκτονική και μια συλλογή design σχεδιασμένη ειδικά για το Château de la Resle.

Στην καρδιά της Βουργουνδίας, το Château de la Resle πρωτοχτίστηκε το 17ο αιώνα, κάηκε σε πυρκαγιά τον επόμενο αιώνα και ξαναχτίστηκε το 19ο αιώνα διατηρώντας την αυθεντική του δομή. Αρχιτεκτονική και φύση γοήτευσαν τους Johan και Pieter, οι οποίοι ταξίδευαν στην περιοχή για τις ανάγκες της ντελικατέσεν επιχείρησής τους και βρέθηκαν ιδιοκτήτες του κάστρου και αποφασισμένοι να περάσουν στο χώρο του hotelling. Φιλοδοξία τους, να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για εκείνους που θέλουν να ζήσουν έστω για λίγο στη φημισμένη γαλλική οινοπαραγωγική εξοχή που παρήγαγε κρασί αποκλειστικά για την αριστοκρατία. Μάλιστα, το κάστρο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Chablis, που έδωσε το όνομά του στο διάσημο λευκό κρασί.

Οι δύο bon viveurs διατήρησαν τα τυπικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά –σιδερένια πύλη, μπαρόκ τζάκια, δοκάρια και ξύλινα πατώματα– και επιμελήθηκαν την καταπράσινη έκταση που το περιβάλλει με κήπους, οπωρώνες, γυάλινα περίπτερα – σκηνικό από το οποίο δεν λείπει η πισίνα. Το εσωτερικό ανακαινίστηκε με ό,τι πιο σύγχρονο –όπως μπανιέρα σε σχέδιο Patricia Urquiola– και το interior ολοκληρώθηκε με έπιπλα κυρίως Ολλανδών σχεδιαστών. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να αποκτήσει το κάστρο τη δική του συλλογή design, η οποία έκανε την επίσημη πρώτη εμφάνισή της στην εβδομάδα design τοy Μιλάνου. Αντικείμενα Château de la Resle –χειροποίητες αποσκευές,καθρέφτες, πορσελάνες, art de la table– που υπογράφουν έξι νέοι designers και πωλούνται στο κάστρο (και on line). Τα πιο δυνατά στοιχεία της ένα ντουλάπι σε ύφος De Stijl και το κηροπήγιο «Chablis» που έχει σαν βάση ένα μπουκάλι κρασιού, κατά προτίμηση Βουργουνδίας. Το καλύτερο σουβενίρ για την περιοχή σε σχέδιο Roderick Vos.

www.chateaudelarelse.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Διαδρομή μέσα στο τοπίο

Επόμενο άρθρο

O Norman Foster στο Μονακό

MUST READ