Mε τη Navone στο Πουκέτ

Ο Tζέιμς Μποντ έκανε διάσημη την παραλία Phang Nga στο Πουκέτ και η Paola Navone κάνει διεθνές σημείο συνάντησης το resort Point Yamy υπογράφοντας την ethno-design διαμόρφωσή του.

Ο Tζέιμς Μποντ έκανε διάσημη την παραλία Phang Nga στο Πουκέτ και η Paola Navone κάνει διεθνές σημείο συνάντησης το resort Point Yamy υπογράφοντας την ethno-design διαμόρφωσή του.

Ο γκρι αρχιτεκτονικός κύβος του resort Point Yamy στη μύτη του ομώνυμου ακρωτηρίου στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης αιφνιδιάζει με την αυστηρότητά του και σίγουρα δεν προδιαθέτει για το ethno-design εσωτερικό του. Έχει χτιστεί στην παραλία Phang Nga όπου οι φανατικοί του James Bond θα αναγνωρίσουν ένα από τα σκηνικά της ταινίας «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι», η οποία φαίνεται να επηρέασε σε κάποιο βαθμό την αρχιτεκτονική του κτιρίου, που υπογράφει ο Jean Michel Gathy του αρχιτεκτονικού γραφείου Denniston. Πρόκειται για το νέο πολυτελές resort της αλυσίδας Como Hotels στο Point Yamu, το οποίο ατενίζει τη θάλασσα Andaman με τα φωτεινά ασβεστολιθικά βράχια, ένα τοπίο που ενέπνευσε την αρxιτέκτονα εσωτερικών χώρων Paola Navone.

Στα 76 υπερπολυτελή δωμάτια και τις 30 σουίτες, η Ιταλίδα γκουρού του μεσογειακού στυλ παίζει με το χρώμα δίνοντας έμφαση στο τιρκουάζ της θάλασσας και το πορτοκαλί στα ρούχα των βουδιστών μοναχών. Το άπλετο φως και η κυριαρχία του λευκού προσθέτουν στην αισθητική των χώρων, ενώ όλα τα συστατικά του ντεκό –από τα τολμηρά ασπρόμαυρα ριγέ δάπεδα έως τα μπαμπού φωτιστικά και τις σεζλόνγκ στο lounge– δημιουργήθηκαν ειδικά για το ξενοδοχείο. Και εδώ η Paola Navone αξιοποίησε την τοπική χειροτεχνία και τα παραδοσιακά στοιχεία, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονες επιλογές διακόσμησης. Για παράδειγμα, οι τοίχοι στο lounge έχουν καλυφθεί με ένα χειροποίητο μεγαλειώδες ξύλινο μωσαϊκό. Στις σουίτες, το μπάνιο παρουσιάζει εξίσου ενδιαφέρον με τον υπόλοιπο χώρο, καθώς είναι large size. Καταλαμβάνει έκταση όση και η κρεβατοκάμαρα, με τα μπλε πλακάκια της Navone να έρχονται σε αντίθεση με τη μεγάλη λευκή μπανιέρα και έχει πρόσβαση στην ταράτσα με την ιδιωτική πισίνα. Οι τρεις τεράστιες πισίνες, 100 τετραγωνικά μέτρα η καθεμία, απομονώνονται από το μπαρ με τα χαρακτηριστικά καφασωτά πάνελ που χρησιμοποιούσαν στα αραβικά παλάτια. Στα δύο εστιατόρια, το ταϊλανδέζικο «Nahmyaa» και το ιταλικό La Sirena, η έμφαση δίνεται στον υγιεινό τρόπο μαγειρέματος και τα οργανικά προϊόντα, καθώς η σωστή διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας των ξενοδοχείων Como. Για τους ταξιδιώτες που δεν αρκούνται στη χαλάρωση του spa, το ξενοδοχείο διοργανώνει βόλτες με ποδήλατα στα γειτονικά χωριά και τις φυτείες, όπως επίσης καταδύσεις και snorkeling στα κοντινά νησιά.


www.comohotels.com/pointyamu

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Αesop στο Βερολίνο

MUST READ