Γλυκιά παράδοση

Η δυναμική του σήμερα συναντάει την μεσογειακή παράδοση στη διαμόρφωση  του νέου καταστήματος "Loukumami»  που επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Μιχάλης Κραουνάκης και Άρης Γιαννόπουλος.

Η δυναμική του σήμερα συναντάει την μεσογειακή παράδοση στη διαμόρφωση του νέου καταστήματος "Loukumami» που επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Μιχάλης Κραουνάκης και Άρης Γιαννόπουλος.

To μοντέρνο «Loukumami» άνοιξε στην οδό Πανεπιστημίου για να φέρει στην καρδιά της Αθήνας λουκουμάδες από τρεις διαφορετικές χώρες: churros από την Ισπανία, beignets από τη Γαλλία και φυσικά λουκουμάδες από την Ελλάδα. Οι αρχιτέκτονες του έργου Μιχάλης Κραουνάκης και Άρης Γιαννόπουλος θέλησαν να αποδώσουν τον ισχυρά παραδοσιακό χαρακτήρα των προϊόντων του καταστήματος μέσα σε έναν χώρο που αποπνέει τη δυναμική του σήμερα. Η απάντηση αποτυπώνεται συμβολικά μέσα στη στενόμακρη κάτοψη, με το έντονο πορτοκαλί χρώμα της συνθετικής μπάρας, σε αρμονία με τα παραδοσιακά μεσογειακά τσιμεντοπλακάκια. Η παρασκευή των λουκουμάδων γίνεται σε πλήρη θέα επιτυγχάνοντας την αλληλεπίδραση των πελατών, που συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία και ανακαλύπτουν διαφορετικές γευστικές κουλτούρες. Τη διακόσμηση συμπληρώνουν αδρά ακατέργαστα υλικά, όπως η σουηδική ξυλεία σε μια ρέουσα ψευδοροφή και η γκρι τσιμεντοκονία. Τη μελέτη φωτισμού έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Παπαχρήστος.

Πανεπιστημίου 44, τηλ.2103389733.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Οne Athens

Επόμενο άρθρο

Let's Kook στη Ρώμη

MUST READ