La Granja: ταξίδι στην "άλλη" Ίμπιζα

Ένα αγρόκτημα του 1816, μεταμορφώθηκε 200 χρόνια αργότερα σε ένα υπέροχο, διαφορετικό ξενοδοχείο που αγαπάει το design και τον μεσογειακό τρόπο ζωής.

Η διαμονή σε ένα απομονωμένο design ξενοδοχείο που είναι πρώην αγρόκτημα και τα slow food γεύματα με τοπικά προϊόντα από τη διπλανή φάρμα δεν είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό όταν κάποιος σκέφτεται "Ίμπιζα". Ωστόσο το La Granja Ibiza είναι η απόδειξη πως το party island της δυτικής Μεσογείου έχει και αυτή τη διαφορετική και τόσο ενδιαφέρουσα πλευρά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο μέσο ενός πευκοδάσους, σε μια τοποθεσία στο κέντρο του νησιού με συγκλονιστική θέα που φτάνει έως το γαλάζιο της Μεσογείου στο βάθος του ορίζοντα. 

Ένα παλιό αγρόκτημα του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Dreimeta του Άουγκσμπουργκ σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο με έντονες αναφορές στο παρελθόν της περιοχής, αλλά και το μεσογειακό τρόπο ζωής. Κυρίαρχο ρόλο έχουν τα φυσικά υλικά, η πέτρα και το ξύλο, ενώ σήμα κατατεθέν του σχεδιασμού είναι τα μεγάλα ανοίγματα που αφήνουν το φως ελεύθερο σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και οι βεράντες σε διαφορετικά επίπεδα. Καλυμμένες με πέργκολες που προφυλάσσουν από τον δυνατό ήλιο του καλοκαιριού, γίνονται σημεία συνάντησης όλων γύρω από το μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι.      

Το ξενοδοχείο σε συνεργασία με το Ibiza Preservation Fund οργανώνει workshops που έχουν να κάνουν με τη βιολογική καλλιέργεια γηγενών στην περιοχή προϊόντων αλλά και τη μεσογειακή διατροφή και τις αρχές του slow food κινήματος. Στο La Granja μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην "άλλη" Ίμπιζα, σε αυτή με τις μυρωδιές του σύκου και του θυμαριού που μπλέκονται στον αέρα, με τους χωματόδρομους, τα χωράφια και τα μικρά χωριά που δεν έχει αγγίξει η τουριστική ανάπτυξη.     

 

 

Το guesthouse είναι ένα ξεχωριστό από το υπόλοιπο συγκρότημα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια, ιδιωτική βεράντα και βέβαια ιδιωτική θέα στο ηλιοβασίλεμα

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ