Lanificio 159

Ένα μέρος που χρήζει εξερεύνησης άνοιξε μόλις, σε ένα μεταβιομηχανικό συγκρότημα της Ρώμης. Ο πολυχώρος Lanificio 159 είναι αναμφίβολα το σημείο όπου η πόλη επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά της.

Ένα μέρος που χρήζει εξερεύνησης άνοιξε μόλις, σε ένα μεταβιομηχανικό συγκρότημα της Ρώμης. Ο πολυχώρος Lanificio 159 είναι αναμφίβολα το σημείο όπου η πόλη επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά της.

Η Ρώμη είναι μια μοντέρνα, ζωντανή πόλη. Με αυτό το δεδομένο, μια ομάδα φιλόδοξων, δημιουργικών ανθρώπων «κατέλαβε» ένα μεταβιομηχανικό συγκρότημα επεξεργασίας μαλλιού της δεκαετίας του '50 για να το μετατρέψει στο Lanificio 159. Σκοπός του νέου πολυχώρου, που διαφέρει από τα συνηθισμένα, δεν είναι μόνο να παρουσιάζει, αλλά και διαμορφώνει ενεργά την ιταλική pop κουλτούρα.

Στεγάζεται στο συγκρότημα της Via Pietralata, το οποίο έχει αποτελέσει στο παρελθόν σκηνικό νεορεαλιστικών ταινιών, γεγονός που μαρτυρά η προϋπάρχουσα εικαστική δομή του χώρου. Σήμερα, ανακαινισμένο πιστά σύμφωνα με την αρχική του μορφή, φιλοξενεί στο ισόγειο ένα όμορφο εστιατόριο με θέα στον ποταμό Aniene. Η κουζίνα του βασίζεται στα εποχιακά προϊόντα της Ρώμης και προτείνει μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών βιοδυναμικής καλλιέργειας. Επίσης, στο ισόγειο, στη θέση του παλιού πλυσταριού, βρίσκεται ο χώρος συναυλιών και performance. Τα 9 δωμάτια του πρώτου ορόφου είναι αφιερωμένα στο χορό και προετοιμάζουν τον επισκέπτη για την γκαλερί του δευτέρου ορόφου. Εκεί, τον πρώτο λόγο έχει η street art.

Στο Lanificio 159 οι ακτιβιστικές δραστηριότητες, όπως η ανακύκλωση και οι δράσεις μη κερδοσκοπικών οργανισμών, είναι ευπρόσδεκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γεύματα που διοργανώνονται σε συνεργασία με την οργάνωση Sensacional και στοχεύουν στη συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή ενός σχολείου στην Κολομβία. Φυσικά, το Lanificio 159 δεν ησυχάζει ποτέ. Στην παρούσα φάση, η ομάδα του, με επικεφαλής τον Giulio Amorosetti, ζει το δημιουργικό πυρετό της κατασκευής ενός ανοιξιάτικου κήπου. Ο κήπος, όπου θα καλλιεργούνται φυτά και λαχανικά, θα εκτείνεται στα 900 τετραγωνικά μέτρα της ταράτσας.


MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Eνα κάστρο στην Τοσκάνη

Επόμενο άρθρο

Ταξίδι στο Σικάγο

MUST READ