Ταξίδι στη μεσαιωνική Ιταλία

Το ξενοδοχείο Sextantio Albergo Diffuso αναβιώνει την μεσαιωνική ατμόσφαιρα σε ένα σκηνικό που υπογράφει ο David Chipperfield.

Το ξενοδοχείο Sextantio Albergo Diffuso αναβιώνει την μεσαιωνική ατμόσφαιρα σε ένα σκηνικό που υπογράφει ο David Chipperfield.

Μιάμιση ώρα βοριοανατολικά της Ρώμης το σχεδόν εγκαταλελειμένο χωριό Santo Stefano di Sessanio αποτελεί μαρτυρία της αρχιτεκτονικής και του τρόπου ζωής του τόπου πριν από τον 15ο αιώνα. Μετά την επίσκεψή του, ο Νορβηγός Daniele Kihlgren γοητεύθηκε από την ιδιαιτερότητα της περιοχής και θέλησε να συνεισφέρει στη διάσωση του χωριού από την ερήμωση. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του ξενοδοχείου Sextantio Albergo Diffuso. Ο Kihlgren έκανε συμφωνία με τις τοπικές αρχές να κηρυχθεί διατηρητέο ολόκληρο το χωριό και τοποθέτησε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου σε διάσπαρτα σπίτια μέσα στα στενά πέτρινα δρομάκια του. Για να αποτυπώσει τον σπαρτιάτικο τρόπο ζωή τους χωριού, με μία δόση ταξιδιωτικής πολυτέλειας συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα David Chipperfield και το Εθνικό Μουσείο του Αμπρούτσο. Σκοπός είναι οι καλεσμένοι να νιώθουν μέρος της κοινότητας, περνώντας τις μέρες τους σε χώρους με τοπικά έπιπλα και υλικά, όπως ο ασβεστόλιθος και τα πλακάκια τερακότα, οι λαξευμένες πόρτες και τα τζάκια για το χειμώνα. Οι νέες τεχνολογίες είναι παρούσες αλλά διακριτικά κρυμμένες, όπως τα θερμαινόμενα δάπεδα και οι κρυφοί διακόπτες.

Περισσότερα resorts στην Ιταλία θα βρείτε στο περιοδικό Casaviva που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Μαρτίου με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Living in Par(ad)is

Επόμενο άρθρο

Αndiamo a Milano

MUST READ