Ήταν εργοστάσιο, γίνεται κέντρο πολιτισμού

Ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Μπέργκαμο της Ιταλίας μετατράπηκε σε κέντρο πολτισμού και άλλαξε τη γεωγραφία της πόλης

Ένα νέο κέντρο πολιτισμού που είναι ανοιχτό στην πόλη. Μια βιομηχανική και μάλλον παραμελημένη γειτονιά που πλέον αναβαθμίζεται και προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Όλα αυτά συμβαίνουν στο Μπέργκαμο, μια μικρή πόλη της βόρειας Ιταλίας σε μικρή απόσταση από το Μιλάνο. Εκεί που παλιότερα δημιουργούσαν ηλεκτρική ενέργεια, τώρα γεννιέται ένα καινούριο δημιουργικό hub γεμάτο "κοινωνική ενέργεια" όπως λένε χαρακτηριστικά οι εμπνευστές του για ολόκληρη την πόλη. Το Daste Bergamo έχει ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας. 

Ήταν εργοστάσιο, γίνεται κέντρο πολιτισμού
Το Daste Bergamo έχει μια χαρακτηριστική βιομηχανική γοητεία. Το κέλυφος του κτιρίου έχει διατηρηθεί ανέπαφο ενώ στο εσωτερικό έχουν δημιοτργηθεί διάφοροι χώροι όπως ένα bistro, ένας κινηματογράφος και διάφοροι χώροι εκδηλώσεων. Η σκληρότητα του τσιμέντου και των πολλών μεταλλικών επιφανειών απαλύνεται με τη χρήση μαλακών υφασμάτων και έντονων, δυνατών χρωμάτων. Σημαντικός και ο ρόλος του φωτισμού καθώς και εκείνος των φυτών εσωτερικού χώρου που δημιουργούν μια γοητευτική "βιομηχανική ζούγκλα". Σίγουρα αξίζει μια ημερήσια εκδρομή έως το Μπέργκαμο την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο Μιλάνο. 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Thessaloniki is ON again

Επόμενο άρθρο

Nicosia is on the Map

MUST READ