Μια καντίνα στο Μουσείο

Στο "Μουσείο προς τιμήν της κουλτούρας της Γαλικίας" ένα καφέ – εστιατόριο από το Estudio Nomada αποδεικνύει ότι το “παραδοσιακό” μπορεί να δείχνει σούπερ μοντέρνο.

Στο "Μουσείο προς τιμήν της κουλτούρας της Γαλικίας" ένα καφέ – εστιατόριο από το Estudio Nomada αποδεικνύει ότι το “παραδοσιακό” μπορεί να δείχνει σούπερ μοντέρνο.

Ξύλο βελανιδιάς, corian και πλακάκια της Royal Mosa. Τρία μόνο υλικά και η μαεστρία του ESTUDIO NÔMADA ήταν υπέρ-αρκετά για ένα στυλάτο καφέ μουσείου, το “Α Cantina” που βρίσκεται στην “Cidade da Cultura de Galicia”, (δηλαδή της πόλη της κουλτούρας της Γαλικίας), στην Ισπανική πόλη Santiago de Compostela.

Από την αρχή του σχεδιασμού, το στούντιο σκέφτηκε πως η πρόταση θα έπρεπε να αναζητήσει την υποστήριξή της μέσα από την σύγχρονη γλώσσα της pop κουλτούρας της Γαλικίας. Επομένως οι αναφορές του έργου θα έπρεπε να γίνονται υποσυνείδητα ελκυστικές στους ντόπιους λόγω των συνηθισμένων αισθήσεων της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Γι' αυτό το λόγο σκέφτηκαν την ιδέα της καντίνας, ως μία καθιερωμένη εικόνα της περιοχής. Το μοντέρνο και αφαιρετικό στοιχείο που προσέθεσαν είναι τα σχηματικά ξύλινα δέντρα κάτω από τα οποία βρίσκονται τα τραπέζια, μία αναφορά στις γιορτές στη φύση κάτω από τη σκιά των δέντρων. Τα πλακάκια παραπέμπουν στα γεωμετρικά σχέδια και τα αβίαστα χρώματα που κυριαρχούν στην λαϊκή τέχνη. Την κουζίνα κρύβει μία κυκλική δομή που διαχωρίζει την προετοιμασία του φαγητού από την αίθουσα και υποστηρίζει το μπαρ.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Οι μύθοι του Aesop

MUST READ