Μικρές Κυκλάδες, Μεγάλες Γεύσεις

Ένα νέο εστιατόριο στην Κηφισιά με αδυναμία στο καλό φαγητό και interior ανησυχίες. Οι Μικρές Κυκλάδες είναι ήδη το σημείο συνάντησης λοσων αγαπούν τη θαλασσινή κουζίνα, στην παραδοσιακή ή και σύγχρονη εκδοχή της

Η σάλα είναι φωτεινή και ατμοσφαιρική, με τις αποχρώσεις της θάλασσας και της άμμου να κυριαρχούν. Σίγουρα το πρώτο που εντυπωσιάζει είναι η εξαιρετική οροφή, αλλά αυτό μέχρι να έρθουν στο τραπέζι οι πρώτες γεύσεις. Από το σημείο αυτό το εξαιρετικό φαγητό μονοπωλεί το ενδιαφέρον και το ταξίδι στο Αιγαίο ξεκινάει. Βιολογική φάβα Σχοινούσας, χταπόδι ψητό, τηγανητές πατάτες Νάξου και συμιακό γαριδάκι σίγουρες επιλογές για την αρχή.

Οι λάτρεις της θαλασσινών έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε ό,τι πιο εκλεκτό βγάζει η θάλασσα, από στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές μέχρι γάμπαρη Αμβρακικού, ελληνικό μπλε καβούρι και καραβίδες. Ψάρια όπως ροφός, σκορπίνες, σφυρίδες, συναγρίδες, στείρες, μπαρμπούνια, λυθρίνια, σαργοί αποτελούν την κορυφαία ποιότητα και πρώτη ύλη που εξασφαλίζουν οι ιδιοκτήτες λόγω της προσωπικής μακροχρόνιας σχέσης με τους ψαράδες που προμηθεύουν απευθείας το εστιατόριο της Κηφισιάς αλλά και τα άλλα δύο, σε Σχοινούσα και Ηλιούπολη.

Εκτός από τα εξαιρετικά ψάρια, την καλοκαιρινή περίοδο οι θαλασσινές δημιουργίες περιλαμβάνουν πιάτα όπως φιλέτο ψαριού ημέρας με ταμπουλέ και μους ταραμά με μελάνι σουπιάς, ριζότο θαλασσινών, ταλιολίνι με καραβίδες, σαφράν και λουίζα και το δημοφιλές λιγκουίνι αστακού. Στο μενού υπάρχουν ακόμα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και επιλογές σε κρύες κοπές με ψάρια σε συνδυασμό με αυγοτάραχο, ή γλυκολέμονο και ανθό αλατιού.

Το δείπνο σίγουρα γίνεται μια αυθεντική καλοκαιρινή  εμπειρία με θαλασσινή αύρα στις "Μικρές Κυκλάδες". 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Με ανοιχτούς ορίζοντες

Επόμενο άρθρο

Το μυστικό της Οίας

MUST READ