"Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά" και στο σπίτι

Εμπνευσμένη από την έκθεση "Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά", η νέα συλλογή του Cycladic Shop περιλαμβάνει χειροποίητα κεραμικά, διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και μια σειρά από συλλεκτικά κοσμήματα που Έλληνες σχεδιαστές δημιούργησαν ειδικά για την έκθεση.

To "Kάλλος" δεν είναι απλώς μία λέξη που σημαίνει ομορφιά. Είναι ένα ιδεώδες που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική σκέψη και αναφέρεται στο συνδυασμό της φυσικής εμφάνισης και των αρετών της ψυχής. Σε αυτή τη διάσταση του "Κάλλους" επικεντρώνεται η έκθεση αναδεικνύοντας τη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στον καθορισμό της έννοιας της "ομορφιάς" μέχρι και σήμερα. Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της L’Oréal, θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2022.

"Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά" και στο σπίτι

Στο Cycladic Shop θα βρείτε -πέρα από τα διακοσμητικά αντικείμενα και τα κοσμήματα- και επιλεγμένες εκδόσεις, όπως και τον κατάλογο της έκθεσης σε επιμέλεια του Καθηγητή Νικόλαου Χρ. Σταμπολίδη και του Δρος Ιωάννη Δ. Φάππα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αναλύσεις των δύο επιμελητών, όλα τα έργα με επεξηγηματικά κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και κείμενα επιστημόνων με βαθιά γνώση του θέματος που αποτελούν ορόσημο για την κατανόηση της έννοιας της ομορφιάς.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Στην Ομόνοια ξανά

Επόμενο άρθρο

Με θέα 360 μοιρών

MUST READ