Alila Yangshuo, ένα μαγικό ξενοδοχείο

Η περιοχή Yangshuo είναι διάσημη για το έντονο ανάγλυφο της. Παράξενοι, σχεδόν απόκοσμοι, λόφοι πνιγμένοι στο πράσινο υψώνονται γύρω από τον ποταμό Li που διασχίζει ολόκληρη την περιοχή. Σε αυτό το μοναδικό φυσικό σκηνικό δημιουργήθηκε το Alila Yangshuo από τους Vector Architects.

Οι αρχιτέκτονες μεταμόρφωσαν ένα παλιό εργοστάσιο ζάχαρης σε ένα πεντάστερο σύγχρονο resort κρατώντας στο ακέραιο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κτιρίου του εργοστασίου που χρονολογείται από τη δεκαετία του 60. Αυτό σήμερα είναι το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου. Το υπόλοιπο συγκρότημα αναπτύσσεται περιμετρικά με καινούριες δομές που ακολουθούν τη λογική του εργοστασίου. Οι Vector Architects απέφυγαν να αντιγράψουν τεχνοτροπίες, τεχνικές και ύφος, αντίθετα αξιοποίησαν τις σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους, εμπνεύστηκαν από την αυθεντική αισθητική και δημιούργησαν ένα απόλυτα συναφές συγκρότημα κτιρίων με έντονο industrial ύφος. 

Alila Yangshuo, ένα μαγικό ξενοδοχείο

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Η αλληλουχία του φωτός και των σκιών, η αρχιτεκτονική τοπίου και η μελετημένη χρήση του υγρού στοιχείου είναι που χαρακτηρίζουν ένα σύνολο διαδρομών για τους επισκέπτες του Alila Yangshuo. Σε όλες αυτές τις διαδρομές οι επισκέπτες γίνονται μάρτυρες εικόνων και εμπειριών που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη πραγματικότητα, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της ζωής στα αστικά κέντρα, εικόνων μοναδικών όπου η σύγχρονη αρχιτεκτονική και το μοναδικό φυσικό τοπίο συνυπάρχουν σε ένα μαγικό σύνολο.  

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ