Little Venice Pied-à-Terres. Η νέα άφιξη στη Μικρή Βενετία από το Belvedere

Μοναδική θέα, φιλοξενία και services πέντε αστέρων με την ποιότητα που εγγυάται το όνομα ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Μυκόνου. Αυτά είναι τα Pied-à-Terres του Belvedere στη Μικρή Βενετία

Είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες τοποθεσίες του κόσμου, μια εικόνα άμεσα αναγνωρίσιμη που δεν χρειάζεται λεζάντα. Μια ανάμνηση που βρίσκεται στα κινητά, τα inboxes και τα clouds χιλιάδων επισκεπτών της Μυκόνου που έρχονται για να απαθανατίσουν τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος. Η Μικρή Βενετία είναι σίγουρα η πιο γραφική και ιστορική γειτονιά της Μυκόνου, ένα πραγματικό μνημείο.

Πώς είναι όμως να μένεις στη Μικρή Βενετία; Να ανοίγεις τα παράθυρα σου το πρωί και το πρώτο πράγμα που βλέπεις να είναι οι ανεμόμυλοι; Να μένεις μέσα στα τόσο χαρακτηριστικά κτίρια της, μέσα στο μνημείο; Το ξενοδοχείο Belvedere, ένα από τα κορυφαία του νησιού, απαντάει δημιουργώντας τα μοναδικά "Little Venice Pied-à-Terres", έναν μικρό αριθμό διαμερισμάτων μέσα στα κτίρια της Μικρής Βενετίας. Το -καθόλου εύκολο- εγχείρημα ανέλαβε να φέρει εις πέρας το αρχιτεκτονικό γραφείο Concept Boarding που είχε να αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση: να δημιουργήσει σύγχρονα διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις του 21ου αιώνα, σεβόμενο ταυτόχρονα τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες και τον χαρακτήρα των μοναδικών αυτών κτιρίων. 

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η θέα "εισβάλλει" σε όλους τους χώρους, ενώ το interior design δίνει μαθήματα αξιοποίησης των χώρων. Λευκό, λεπτομέρειες από ξύλο, αίσθηση αφαίρεσης και σεβασμός στα αυθεντικά στοιχεία που προϋπήρχαν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής της περιοχής, όπως για παράδειγμα οι τόσο χαρακτηριστικοί μαρμάρινοι νεροχύτες. 

Little Venice Pied-à-Terres. Η νέα άφιξη στη Μικρή Βενετία από το Belvedere

Τα διαμερίσματα βγάζουν στο επίπεδο της θάλασσας, ήταν πάντα σπίτια εμπόρων ή καπεταναίων, ανθρώπων που γνώριζαν τη θάλασσα, που ζούσαν από αυτή. Σήμερα στην αποβάθρα μπροστά τους υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για ψάρεμα ή για την εξερεύνηση του βυθού. Στο εσωτερικό τους ένα σύγχρονο ηχοσύστημα είναι στη διάθεση των ενοίκων, συνοδευόμενο μάλιστα από μια συλλογή ειδικά επιλεγμένων βινυλίων.    

Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ