Γευστικό και αισθητικό mix & match στο νέο εστιατοριο του Olea στη Ζάκυνθο

Το Olea All Suites Hotel είναι ένας μαγικός προορισμός, χαμένος στο πράσινο των ελαιώνων της Ζακύνθου που βρίσκεται ήδη ψηλά στη λίστα των design lovers. Το Pacifico by Nikkei, το καινούριο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το ανεβάζει εξίσου ψηλά και στη λίστα των foodies

Παίρνοντας το όνομά του από τον Ειρηνικό, το μεγαλύτερο ωκεανό του πλανήτη που αγγίζει τις ακτές του Περού και της Ιαπωνίας, το Pacifico είναι το νέο γαστρονομικό project του Olea σε συνεργασία με το Nikkei στην Αθήνα, ένα μοναδικό εστιατόριο που παντρεύει τις ιαπωνικές μαγειρικές τεχνικές με τα υλικά της περουβιανής γης. Όπως ο Ειρηνικός ωκεανός συνδέει την Ιαπωνία με το Περού, έτσι ακριβώς και η κουζίνα του Pacifico αποτελεί ένα μοναδικό pairing αυτών των δύο μαγειρικών παραδόσεων, γεμάτο με γευστικές εκπλήξεις.

Βρίσκεται στην καρδιά της πραγματικά μοναδικής πισίνας των 3,000m2 και ακολουθεί την ίδια bohemian chic αισθητική που κυριαρχεί και στο υπόλοιπο resort. Οι καλεσμένοι μπορούν να βγάλουν τα παπούτσια τους, να περπατήσουν στην άμμο και να χαλαρώσουν στα άνετα χαλιά και τις μαξιλάρες με έθνικ λεπτομέρειες. Η φιλοσοφία του ‘barefoot luxury’ άλλωστε, απαιτεί τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων σε αυτήν τη Nikkei μυσταγωγία.

Το Pacifico ακολουθεί την ίδια λογική, κατεύθυνση και κώδικα επικοινωνίας με τα άλλα εστιατόρια Nikkei. Έχει έναν σκοπό: να κάνει τον επισκέπτη του να ξεχάσει ό,τι τον απασχολεί και να του παρέχει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Προσεγγίζει, λοιπόν, το φαγητό με μια family style φιλοσοφία: όλα τα πιάτα σερβίρονται στη μέση του τραπεζιού με σκοπό να μοιραστούν σε όλους. Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και στα highlights είναι σίγουρα τα tuna rolls με kizame wasabi και chili bean sauce, τα sushi rice tacos με χταπόδι, chorizo, ρέβα και τσαλάκα, τα udon noodles με pak choi και picanha beef αλλά και το στήθος πάπιας με sesame tofu.

 

Γευστικό και αισθητικό mix & match στο νέο εστιατοριο του Olea στη Ζάκυνθο

Το pairing του φαγητού με cocktail είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Pacifico, καθώς η bar manager Μαίρη Ταλαιπώρου και ο bar consultant Σπύρος Κερκύρας δούλεψαν εκτεταμένα πάνω στην cocktail list, εναρμονίζοντας την απόλυτα με το μενού. Ακολουθώντας την παράδοση των υπόλοιπων Nikkei εστιατορίων, η cocktail list ειναι μια mini εγκυκλοπαίδεια για το τί ορίζεται ως Nikkei και πώς αυτό μεταφράζεται στην Ελληνική πραγματικότητα. 

Όντας το πρώτο στο είδος του εστιατόριο που ανοίγει στη Ζάκυνθο, το Pacifico έχει σκοπό να ανεβάσει το επίπεδο της γαστρονομίας του νησιού, όπως έχει κάνει ήδη το Olea με την ξεχωριστή αισθητική του. Είναι πραγματικά το εστιατόριο που ολοκληρώνει την εμπειρία της διαμονής -ή της επίσκεψης- στο Olea.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ