Η Hilton συμπληρώνει 100 χρόνια

Η Hilton, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των ξενοδοχείων παγκοσμίως, φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια. Το Hilton Αθηνών γιορτάζει την επέτειο με μοναδικά art events

Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2019 με ένα ξενοδοχείο στο Τέξας. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, υπάρχουν συνολικά 5.700 ξενοδοχεία Hilton σε 113 χώρες του κόσμου, ξενοδοχεία στα οποία έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 3 δισ. επισκέπτες. 

Ο Conrad Hilton, ο άνθρωπος που έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στη σελίδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ήταν εκείνος που καθιέρωσε πρώτος την κατηγορία μονάδων φιλοξενίας για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Οι πρωτιές του ομίλου είναι πολλές. Μεταξύ άλλων, πρώτα τα ξενοδοχεία Hilton εγκατέστησαν τηλεοράσεις στα δωμάτια και καθιέρωσαν την υπηρεσία room service. Το περίφημο κοκτέιλ piña colada ήταν έμπνευση του bartender του Hilton στο Puerto Rico (1954). Hilton ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε κοντά σε αεροδρόμιο (San Francisco Airport Hilton). Το όραμα του Conrad Hilton ήταν να γεμίσει τον κόσμο με το φως και τη ζεστασιά της φιλοξενίας. Η θαλπωρή, η ποιότητα των υπηρεσιών και η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και η εξέλιξη και η προσαρμογή στις ανάγκες των ταξιδιωτών κάθε εποχής είναι αυτά που έχουν καταστήσει το όνομα Hilton συνώνυμο της φιλοξενίας και σταθερή επιλογή σημαντικών προσωπικοτήτων. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της Hilton -σε παγκόσμια κλίμακα- είναι ότι άσκησε τεράστια επιρροή στην ανάπτυξη των πόλεων (και των χωρών ακόμα) στις οποίες έκτισε τις μονάδες της. Λαμπρό παράδειγμα είναι το ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας.

Τον Απρίλιο του 1963, ένα ξενοδοχείο ορόσημο για την πόλη άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό σηματοδοτώντας μια νέα εποχή ευημερίας και ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό. Το Hilton Αθηνών σημάδεψε τον αστικό ιστό της σύγχρονης Αθήνας την περίοδο της ανοικοδόμησής της, συμμετείχε ενεργά στη ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας με τις δράσεις του, στράφηκε εξαρχής στην προβολή της ελληνικής σύγχρονης τέχνης και έδωσε το όνομά του σε μια ολόκληρη περιοχή. Αυτό το πρωτοφανές σε μέγεθος και πολυτέλεια ξενοδοχείο, ήταν το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε στην Ελλάδα, ενώ από αρχιτεκτονικής άποψης συνδύαζε την επιβλητική μεγαλοπρέπεια και τη σύγχρονη αισθητική με την αρχαιοελληνική αρμονία. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο Conrad Hilton, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι το Hilton Αθηνών είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου".

Με αφορμή την επέτειο, το Hilton Aθηνών παρουσιάζει στο Aethrion Lounge μια ιδιαίτερη έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και μουσειολόγου Κατερίνας Κοσκινά, που υπενθυμίζει μέσα από φωτογραφικά τεκμήρια και στιγμιότυπα την ιστορία του ξενοδοχείου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Παράλληλα, το Hilton Αθηνών για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να περιηγηθεί μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις στα έργα σύγχρονης τέχνης του ξενοδοχείου. Εκτός από τον Γιάννη Μόραλη και την Ελένη Βερναρδάκη, που από το 1963 άφησαν την καλλιτεχνική τους σφραγίδα, οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρύσα, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίττη, Παύλος και Θεόδωρος Στάμος είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους καλλιτέχνες, έργα των οποίων επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στο ξενοδοχείο από την Κατερίνα Κοσκινά το 2003, έπειτα από την πλήρη ανακαίνισή του. 

Η έκθεση φωτογραφίας έχει διάρκεια έως τις 31/12/19 

Οι ξεναγήσεις στα έργα τέχνης που βρίσκονται στους χώρους του ξενοδοχείου πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού 

 

Έργο της Chryssa 

Έργο του Pavlos

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Επόμενο άρθρο

Η Themis Z στο Island

MUST READ