Ο Γιάννης Κουνέλλης στο Fondazione Prada

Μία μεγάλη αναδρομική έκθεση για το έργο του Γιάννη Κουνέλλη οργανώνει το Fondazione Prada στη Βενετία. Πρωτοποριακά έργα του διεθνούς ακτινοβολίας καλλιτέχνη θα παρουσιαστούν στο εντυπωσιακό Palazzo του 18ου αιώνα Ca' Corner della Regina

Η έκθεση συγκεντρώνει περισσότερα από 60 έργα από το 1959 έως το 2015, από ιταλικά και διεθνή μουσεία, καθώς και από σημαντικές ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό. Στο επίκεντρο βρίσκεται η καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Κουνέλλη (Πειραιάς 1936 - Ρώμη 2017), ενώ το layout της έκθεσης είναι τέτοιο ώστε τα έργα να βρίσκονται "σε διάλογο" με τους χώρους του Ca 'Corner della Regina, έδρα του Fondazione Prada στη Βενετία.

Οι πρώτες εκθέσεις με έργα του Γιάννη Κουνέλλη πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1960 και 1966 και έχουν να κάνουν με το αστικό τοπίο. Αυτοί οι πίνακες αναπαράγουν πραγματικά συνθήματα, γραπτά και πινακίδες από τους δρόμους της Ρώμης.  Από το 1964 και έπειτα, ο Κουνέλλης ασχολήθηκε με θέματα από τη φύση, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι τα τριαντάφυλλα. Το 1967 η έρευνα του Κουνέλλη έγινε πιο ριζοσπαστική, αγκαλιάζοντας συγκεκριμένα φυσικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων του εδάφους, των κάκτων, του βαμβακιού και της φωτιάς.

Ο Γιάννης Κουνέλλης στο Fondazione Prada

Σε όλη την καλλιτεχνική του έρευνα, ο Κουνέλλης αναπτύσσει μια ιδιαίτερα προσωπική σχέση με τον πολιτισμό και την ιστορία, αποφεύγοντας μια εκλεπτυσμένη στάση. Η ιστορία τελικά θα εκπροσωπηθεί στη δουλειά του με μια ανολοκλήρωτη συλλογή από θραύσματα κλασσικών αγαλμάτων, όπως στα έργα του μετά το 1974.

Ήδη από το 1967 ο Κουνέλλης ασχολήθηκε με το θέμα της "ισορροπίας" στα έργα του. Ωστόσο, τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 έφτασε να αναπτύξει τελικά ένα βαθύτερο διάλογο με τους αρχιτεκτονικούς και τους αστικούς χώρους. Αυτό οδήγησε στη μνημειώδη εγκατάσταση του 1992 που παρουσιάστηκε στην εσωτερική αυλή ενός Βενετσιάνικου παλατιού.

Η έκθεση έχει διάρκεια έως τις 24 Νοεμβρίου 

 

Γιάννης Κουνέλλης, Χωρίς Τίτλο 1960

Γιάννης Κουνέλλης, Χωρίς Τίτλο, 1966

Ο Γιάνης Κουνέλλης στο Florian Caffe Βενετία, 1975

Γιάννης Κουνέλλης, Χωρίς Τίτλο, 1969

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ