Απόδραση στο "Ιταλικό όνειρο"

Ένα πολύ σύγχρονο σπίτι μέσα σε ένα παραδοσιακό κτίριο στο χωριό Lavenone της βόρειας Ιταλίας, μια ανάσα από την instagramική λίμνη Idro. Η Casa Maer είναι η απόλυτη ευκαιρία να αποδράσεις στο "Ιταλικό όνειρο"

H Casa Maer βρίσκεται στο Lavenone, ένα μικρό γραφικό χωριό που συμπυκνώνει όλα όσα η "ιταλικότητα" πρεσβεύει: instagramικά πλακόστρωτα σοκάκια, μαγική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, απλοί, φιλικοί άνθρωποι που θα σε κεράσουν ricotta που μόλις έφτιαξαν, παραδεισένια φυσικά τοπία σε απόσταση αναπνοής και μία γαλάζια λίμνη μέσα σε καταπράσινα απόκρημνα βουνά. Το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και να γεμίσεις μπαταρίες. 

Στο σπίτι η τέχνη και το σύγχρονο design συνυπάρχουν. Είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά από την Olimpia Zagnoli, ενώ το interior design υπογράφει το Eligo Studio. Η εξωτερική όψη δεν προδίδει καθόλου το σύγχρονο εσωτερικό, καθώς η Casa Maer βρίσκεται στο ισόγειο ενός από τα πιο ιστορικά κτίρια του χωριού.

Απόδραση στο "Ιταλικό όνειρο"

Οι αποχρώσεις του κίτρινου, του φασκόμηλου και του ροζ κάνουν το εσωτερικό εξαιρετικά φιλόξενο, ενώ ανάμεσα στις ιδιαιτερότητες του σπιτιού ξεχωρίζουν τα ξύλινα έπιπλα με γεωμετρικά σχήματα, όπως η βιβλιοθήκη σε τροχούς, η οποία μπορεί εύκολα να μετακινηθεί αν χρειαστεί αυξάνοντας τον συντελεστή λειτουργικότητας. To Eligo Studio έχει χρησιμοποιήσει σύγχρονο Ιταλικό design, επιλέγοντας οίκους όπως η Bitossi (για πολλά διακοσμητικά) η Smeg (για την κουζίνα) και η Diesel (για το υπνοδωμάτιο), ενώ τα περισσότερα φωτιστικά είναι της Foscarini

Η Casa Maer είναι εξαιρετικό case study του πώς μπορείς να βάλεις σύγχρονο design σε ένα παλιό, παραδοσιακό σπίτι και να δημιουργήσεις ένα εντελώς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ