London calling. Again ;)

Το ιστορικό ξενοδοχείο Café Royal στο κέντρο του Λονδίνου επέστρεψε πλήρως ανανεωμένο χάρη στο μαγικό άγγιγμα του Βρετανού starchitect David Chipperfield

Πόσο εύκολο είναι να φέρεις στο σήμερα ένα ιστορικό κτίριο του 1865 στην καρδιά του Λονδίνου; Να αποκαταστήσεις την ξεθωριασμένη λάμψη του και να το κάνεις ξανά το αγαπημένο των celebrities της εποχής; Να καταφέρεις να γίνει τόσο hip ώστε στους ίδιους χώρους που έπινε το τσάι της η Virginia Wolf έναν αιώνα πριν, τώρα να δίνει private concerts ο Kanye West με την Cara Delevingne και τη Rihanna στο κοινό. Καθόλου εύκολο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χρειάζεται εξαιρετική ικανότητα και γνώση της ιστορίας ώστε να ισορροπήσεις ανάμεσα στο ιστορικό, το βαρύ, το κλασικό από τη μία και το trendy, το καινούριο, το ανάλαφρο από την άλλη. Ανάμεσα στην British aristocracy και την Rihanna. 

Ο David Chipperfield, ο γνωστός Βρετανός starchitect με τα projects σε ολόκληρο τον κόσμο, τα κατάφερε. Πήρε ένα ξενοδοχείο η ιστορία του οποίου ξεκίνησε το 1865 και το έφερε στο 2018. Στο lobby και τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους ακολούθησε τον αρχικό σχεδιασμό, σεβόμενος πλήρως την ιστορία του ξενοδοχείου. Στα περισσότερα όμως από τα 160 δωμάτια (49 από τα οποία είναι σουίτες) άλλαξε τα πάντα, προτείνοντας μια σύγχρονη, "σπιτένια" αισθητική πάντα σε συνδυασμό με όλες τις σύγχρονες λύσεις της τεχνολογίας. 

London calling. Again ;)

Όταν άνοιξε το ξενοδοχείο το 1865 έγινε πολύ γρήγορα γνωστό για την εξαιρετική κάβα του καθώς ο ιδιοκτήτης του, ο Γάλλος έμπορος κρασιού Daniel Nicholas Thevenon, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το σημείο. Και στην σημερινή εκδοχή του το Hotel Café Royal ανταποκρίνεται πλήρως στην ιστορία του.     

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ