Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα Rómola είναι παρμένο από το μυθιστόρημα του George Elliot που διαδραματίζεται στη Φλωρεντία του 15ου αιώνα, μια μελέτη πάνω στην ουσία των ιδεών της ελευθερίας και της ομορφιάς. Δύο ιδέες που αποτέλεσαν τους κύριους άξονες γύρω από τους οποίους δούλεψε το αρχιτεκτονικό γραφείο Andrés Jaque που υπογράφει τον χώρο.
Από την οροφή κρέμεται ένας μικρός καταπράσινος κήπος που μοιάζει σε άμεσο διάλογο με τις αποχρώσεις του πράσινου της ελιάς στα καθίσματα της Moroso. Το σκηνικό συμπληρώνει το λευκό με τα γκρίζα νερά μάρμαρο που βρίσκεται παντού, δημιουργώντας μια αίσθηση φωτεινή, μεσογειακή και ανάλαφρη -όσο παράξενο και αν ακούγεται το τελευταίο καθώς μιλάμε για μάρμαρο... Οι αρχιτέκτονες του γραφείου Andrés Jaque κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν χώρο απόλυτα σύγχρονο και συντονισμένο με ορισμένες από τις πιο δυνατές τάσεις της εποχής, χρησιμοποιώντας υλικά τουλάχιστον "κλασικά".
Κάτι που έχει γίνει και στην κουζίνα του Rómola. Εδώ ο chef Jorge Reina χρησιμοποιεί υλικά αποκλειστικά ντόπια, ποιοτικές πρώτες ύλες, κρέατα ελευθέρας βοσκής, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και καθόλου τηγάνι. Στα hit το χούμους από αγκινάρες.