Με ελληνική υπογραφή

H σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη συνεργάζεται με τον οίκο Dior και δημιουργεί μία καθαρά ελληνική συλλογή με το όνομα Scorpios.

Η ιστορία της συνεργασίας της Ελληνίδας σχεδιάστριας Θέμιδος Ζουγανέλη με τον εμβληματικό οίκο Dior ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2016, όταν η Cordelia de Castellane, καλλιτεχνική διευθύντρια τoυ Baby Dior και μετέπειτα του Dior Maison, προτείνει στη Θέμιδα Ζουγανέλη τη δημιουργία μίας tableware σειράς για τον οίκο.

Το brief στο Παρίσι περιλαμβάνει την προτροπή για χρήση του λευκού και του μπλε χρώματος - ενός χρώματος που συνδέεται βαθιά με την ιστορία του οίκου- ενώ στη φαντασία της σχεδιάστριας δεν τίθεται κανένα όριο. Εκείνη, ανέτρεξε στα ιστορικά αρχεία του οίκου για να εμπνευστεί από σύμβολα και μοτίβα που αγαπούσε ο Monsieur Dior, με αποτέλεσμα 2 νέα σχέδια. Η συλλογή "Scorpios" κοσμεί τις boutiques στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στις Κάννες, μέχρι να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Τα επαναλαμβανόμενα μπλε μοτίβα επάνω στη λευκή πορσελάνη χαρακτηρίζονται από τον βρετανικό τύπο ως "η επιτομή της ελληνικής καλαισθησίας" και η σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να σχεδιάζει σειρές με έκδηλη την ανεπιτήδευτη κομψότητα.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Μόδα και εσπρέσσο

Επόμενο άρθρο

H μόδα πάει σινεμά

MUST READ