Design walk με τις Two is company

Λίγο πριν από το λανσάρισμα των νέων συλλογών τους, η industrial designer Νταϊάνα Καρβούνη και η αρχιτέκτονας Βίβιαν Φίλιππα μάς ξεναγούν στη δική τους Αθήνα. 

Λίγο πριν από το λανσάρισμα των νέων συλλογών τους, η industrial designer Νταϊάνα Καρβούνη και η αρχιτέκτονας Βίβιαν Φίλιππα μάς ξεναγούν στη δική τους Αθήνα.

1. Είσοδος πολυκατοικίας

"Οι είσοδοι των πολυκατοικιών –ο ενδιάμεσος χώρος ανάμεσα στο δημόσιο της οδού και τον ιδιωτικό– ήταν πολύ προσεγμένες μέχρι και τη δεκαετία του ’70 υποδηλώνοντας το status της κάθε κατοικίας. Ήταν μια δημιουργική σχισμή χώρου όπου ενσωματώνονταν ειδικές κατασκευές και σε πιο προνομιακές περιοχές ακόμη και έργα τέχνης. Στην αγαπημένη μας είσοδο, στο κέντρο της Αθήνας, με την υποβλητική ατμόσφαιρα και τις λιτά πολυτελείς λεπτομέρειες, υπάρχει μια εγχάρακτη σύνθεση από τον Γιάννη Μόραλη σε δύο μαρμάρινα τειχία από γιαννιώτικο μάρμαρο. Κάθε φορά που περνάμε, σταματάμε και τη θαυμάζουμε!"

2. Κεραμεικός

"Η περιοχή ονομάστηκε έτσι από τον πανάρχαιο συνοικισμό των αγγειοπλαστών που είχαν εγκατασταθεί στις όχθες του ποταμού Ηριδανού. Τα τείχη της Αθήνας πέρναγαν από εδώ και χώριζαν τον Κεραμεικό σε δύο τομείς, μέσα και έξω από την πόλη. Σήμερα ο Κεραμεικός είναι μια ήρεμη κοιτίδα μέσα στη σύγχρονη πόλη, μια ανάμνηση της ειδυλλιακής, αρχικής γεωγραφίας της Αθήνας, με υπέροχη θέα στους γύρω λόφους, το μικροσκοπικό Ηριδανό και τη λιτή αττική βλάστηση, διάσπαρτη από τις μαρμάρινες επιτύμβιες στήλες της νεκρόπολης."

3. Μοντέρνα κτίρια της δεκαετίας του ’60

"Αγαπάμε πολύ και αναζητάμε μέσα στον αστικό ιστό μοντέρνα κτίρια της δεκαετίας του ’60 ή ό,τι έχει απομείνει από αυτά… Το Mont Parnes –το απόλυτο αστικό ρετιρέ της Αθήνας–, ο Αστέρας Βουλιαγμένης –χτισμένος σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία–, το Ωδείο Αθηνών – το μοναδικό υλοποιημένο κτίριο του διαγωνισμού για το Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας, σχεδιασμένο με τις αρχές του Bauhaus από τον πολεοδόμο Ιωάννη Δεσποτόπουλο. Ένα σημάδι, απομονωμένο και μόνο, που όμως συμπυκνώνει και αναδίδει μια πρωτόγνωρη χωρική ένταση."

4. Οχύρωση των Αθηνών

"Από τους προϊστορικούς χρόνους τα τείχη αποτελούσαν ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Αθήνας καθώς όριζαν την έννοια του άστεως και της υπαίθρου, σχηματίζοντας τα όρια της πόλης. Ακόμα και όταν γνωρίζει κάποιος για τα τείχη της Αθήνας και την ελλειπτική πορεία τους στο υπέδαφος από τα προϊστορικά χρόνια, είναι απίθανο να μη νιώσει έκπληξη και συγκίνηση όταν ξαφνικά τα ανακαλύπτει σε υπόγειες στοές, σε ορύγματα, σε θεμέλια οικοδομών, σαν τα κομμάτια μιας κρυμμένης σύνθεσης κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Η οχύρωση των Αθηνών, ο "κύκλος του άστεως”, διατρέχει ετερόκλητες περιοχές και ενώνει με διαχρονική δύναμη όλη την πόλη!"

http://www.twoiscompany.eu/

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

À Paris: ξενοδοχείο Les Bains

MUST READ