Rive Gauche

Μποέμ, vintage και με λογική «κάν’ το μόνος σου» – έτσι χαρακτηρίζει η Vanessa Scoffier το ξενοδοχείο της Ηotel Henriette, που μόλις άνοιξε στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και έχει ήδη πολλά likes! 

Μποέμ, vintage και με λογική «κάν’ το μόνος σου» – έτσι χαρακτηρίζει η Vanessa Scoffier το ξενοδοχείο της Ηôtel Henriette, που μόλις άνοιξε στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και έχει ήδη πολλά likes!

Κήπος αλά παριζιέν

H Vanessa Scoffier αξιοποίησε το μίνι αίθριο διαλέγοντας φερφορζέ –διαχρονικά– έπιπλα κήπου, κεραμικές γλάστρες για το πράσινο και ρομαντικό φωτισμό με κλασικά λαμπάκια.

Μοτίβα παντού

Στη γωνιά του ισογείου όπου χαλαρώνει ο επισκέπτης τα μοτίβα της ταπετσαρίας και του δαπέδου έχουν την τιμητική τους. Όσο κι αν φαίνονται αταίριαστα, αποτυπώνουν την ιδανική επιλογή για να δημιουργήσει κανείς ένα χώρο που δεν έχει ηλικία.

Γεωμετρικά παιχνίδια

To μουσταρδί και το navy blue κάνουν τη διαφορά στην απλή διακόσμηση του δωματίου. Μια δυναμική γεωμετρική φόρμα ζωγραφισμένη πάνω στην ακατέργαστη ξύλινη επιφάνεια δίνει χαρακτήρα.

καινουργιο & παλιο

Με 10 χρόνια εμπειρίας ως στυλίστρια σε περιοδικά, η Vanessa Scoffier έχει μάθει να χρησιμοποιεί τη μόδα και όχι να την αντιγράφει. Για εκείνη, το νέο στυλ δημιουργείται με τη συνδρομή του παλιού, έτσι στο σαλόνι συνδύασε την πολυθρόνα του Warren Platner για τη Knoll με φωτιστικά από παζάρια. Ξεχωρίζει η βαμμένη σε έντονη απόχρωση πόρτα.

Rive Gauche

Το ξενοδοχείο Henriette βρίσκεται στην ψαγμένη αριστερή όχθη του Σηκουάνα, απέχει δύο βήματα από το Καρτιέ Λατέν και προτείνει για φαγητό τη γαλλική μπρασερί La Closerie des Lilas (www.closeriedeslilas.fr), για γλυκό την πατισερί Ciel (patisserie-ciel.com) και για λουλούδια το κλασικό Les Jardins d’Arago. Γιατί στο Παρίσι τα λουλούδια είναι μέρος της καθημερινής ζωής! www.hotelhenriette.com

Υφές και χρώμα

Στο χολ, η μπλε ταπετσαρία με την πλούσια υφή αναδεικνύεται από την ιδιαίτερη απλίκα στον τοίχο,

που αγοράστηκε σε παζάρι. Η πολυθρόνα στην ίδια απόχρωση και ο ξύλινος «δανέζικος» μπουφές ολοκληρώνουν το ντεκόρ σε ύφος ’70s.

Μείξη εποχών

Η Vanessa δεν διστάζει να μιξάρει διαφορετικά στυλ ή εποχές κρατώντας κάθε φορά τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Για την τραπεζαρία προτίμησε

την καθαρότητα της σκανδιναβικής αισθητικής, με ξύλινες επιφάνειες και παλ αποχρώσεις.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

H μόδα πάει σινεμά

Επόμενο άρθρο

Hello Brooklyn!

MUST READ