Ηigh speed Βαρκελώνη

Θεματικά ξενοδοχεία, υβριδικά concept stores και ένα ολοκαίνουργο μουσείο design φέρνουν τον αέρα της ανανέωσης στα ιστορικά δρομάκια της καταλανικής πρωτεύουσας.

Θεματικά ξενοδοχεία, υβριδικά concept stores και ένα ολοκαίνουργο μουσείο design φέρνουν τον αέρα της ανανέωσης στα ιστορικά δρομάκια της καταλανικής πρωτεύουσας.

1. Εξερεύνηση μεσαιωνική El Born

Στα όρια της παλαιάς πόλης βρίσκεται η γειτονιά El Born, μια μεσαιωνική πολιτεία με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που ξεφεύγει από τα τουριστικά στεγανά και ζωντάνια όλο το εικοσιτετράωρο. Την ημέρα επισκεφθείτε το Μουσείο Picasso και την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση «Picasso/Dalí. Dalí/Picasso» και θαυμάστε τα βιτρό της εκκλησίας Santa Maria del Mar από τον 14ο αιώνα. Εξερευνήστε την Mercat del Born, την αγορά που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Antoni Rovira i Trias το 1873, αλλά και τους μικροκόσμους της οδού Flassaders, τρώγοντας κρουασάν στο ζαχαροπλαστείο Hofmann, αγοράζοντας vintage κομμάτια Chanel και Prada στο Born Vintage BCN και απολαμβάνοντας τα χρώματα και τις ευωδιές των λουλουδιών στο Herbs.

2. Ένα καινούργιο μουσείο design

Τρία μουσεία –διακοσμητικών τεχνών, υφασμάτων και γραφιστικών τεχνών– παραχώρησαν τις συλλογές τους για να γεννηθεί το Museu del Disseny de Barcelona τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Στις αίθουσες του κτιρίου που μελετήθηκε από τους MBM Architects (Martorell, Bohigas, Mackay, Capdevila και Gual) εκτίθενται μεσαιωνικά υφάσματα, κεραμικά της Alcora από το 16ο αιώνα, αφίσες του 20ού αιώνα, έπιπλα από το 1930 και μετά, κατά τρόπο πλουραλιστικό και ευέλικτο, πέρα από τη χρονολογική παρουσίαση.

www.museudeldisseny.cat

3. Διαμονή στο πρώτο εργαστήρι του Πικάσο

Το design ξενοδοχείο The Serras στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Francesc Daniel Molina. Ήταν το πρώτο στούντιο του Πάμπλο Πικάσο – εκεί ζωγράφισε το γνωστό έργο του «Ciencia y Caridad», το 1897. Σήμερα, είναι ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με μοντερνιστική διακόσμηση, την οποία επιμελήθηκε η interior designer Eva Martinez. Το μενού υπογράφει ο Καταλανός σεφ Marc Gascons, βραβευμένος με αστέρι Michelin.

www.hoteltheserrasbarcelona.com

4. Για βερμούτ στην Bodega 1900

Το βερμούτ δεν σταμάτησε ποτέ να είναι της μόδας στη Βαρκελώνη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η παράδοση της συνάντησης των φίλων για ένα βραδινό απεριτίφ με τα γνωστά μεζεδάκια στο πλάι έχει εμπνεύσει πολλά στέκια. Από αυτά διακρίνεται η vermutería Bodega 1900, με διακόσμηση που θυμίζει τις ταβέρνες των αρχών του 20ού αιώνα. Η εξαιρετική ποικιλία σε μάρκες βερμούτ και η φαντασία στα κοκτέιλ συμπληρώνεται με μια λίστα μεζέδων που χωρίζονται σε καπνιστούς, αλατισμένους και τουρσί.

ca.bodega1900.com

5. Αρχιτεκτονική βόλτα στην Eixample

Στην περιοχή Eixample θα βρείτε ορισμένα από τα ωραιότερα κτίρια του κόσμου. Τα μοντερνιστικά θαύματα όπως η Casa Milà, η Casa Batlló και το Park Güell του αρχιτέκτονα Antoni Gaudí περιβάλλονται από εξίσου γνωστά δείγματα συγχρόνών του δημιουργών πως ο Lluís Domènech i Montaner και ο Josep Puig i Cadafalch. «Εδώ και χρόνια η Βαρκελώνη είναι η πόλη του αρχιτέκτονα», λέει ο Oscar Tusquets Blanca, που υπογράφει την επέκταση του παλατιού του 19ου αιώνα Palau de la Música. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας με βάση τη λίστα στο www.rutadelmodernisme.com.

6. Tapas στους Αndriá

Τα αδέρφια Albert and Ferran Adrià πιστεύουν πως η γαστρονομία είναι τρόπος ζωής. «Κάθε φορά που τρώμε κάτι εξαιρετικό είναι σαν να ερμηνεύουμε ένα θεατρικό έργο», λέει ο Ferran Andrià. Το εστιατόριο Tickets: La Vida Tapas είναι το νέο εγχείρημα των δύο αδελφών που εξυπηρετεί αυτή τη λογική μέσα σε διαφορετικές αισθητικές και γευστικές προτάσεις. Τα γλυκά tapas έχουν τη δική τους γωνιά, που ονομάζεται La Dolça.

www.ticketsbar.es

7. Περιποίηση με slow cosmetics

Μετά από τον καυτό ήλιο και την αλμύρα της παραλίας Barceloneta, ένα ραντεβού για περιποίηση στο Henna Morena είναι ό,τι χρειάζεται. Η ιδιοκτήτρια Sandra Vivancos έχει μακρά προϋπηρεσία στο hair styling και προτείνει θεραπείες με βάση τις καταπραϋντικές ιδιότητες της χένας, εμπλουτισμένα με άλλα μεσογειακά συστατικά όπως το ελαιόλαδο, η λεβάντα και το γιασεμί.

www.hennamorena.com

8. Ιβηρικές γκουρμέ συνταγές

Το 2015 βρήκε το γαστρονομικό χάρτη της Βαρκελώνης ανανεωμένο χάρη στο καινούργιο πολυεστιατόριο El Nacional. Μέσα σε 3.000 τετραγωνικά μέτρα, ο interior designer Lázaro Rosa-Violán –ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον τομέα του– αναβίωσε τη Βαρκελώνη του '30 και του '40. Η λαμπερή art-nouveau πολυτέλεια είναι το συνεκτικό στοιχείο για τις τραπεζαρίες, η καθεμία από τις οποίες σερβίρει διαφορετικές γεύσεις της Ιβηρικής Χερσονήσου.

www.elnacionalbcn.com/en

9. Πειραματική τέχνη

Αν και ο πολυχώρος Artte λειτουργεί μόνο λίγους μήνες, έχει ήδη εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε: να γίνει το σημείο αναφοράς για τις πειραματικές μορφές τέχνης στη Βαρκελώνη. Αποτελείται από δύο χώρους, το Bistrot –εστιατόριο και αίθουσα τσαγιού– και το Lab – ένα δημιουργικό χώρο πολλαπλών χρήσεων που μοιάζει με το εργαστήριο του τρελού επιστήμονα. Οι συναυλίες τζαζ, τα πρωινά με τη συνοδεία κλασικής μουσικής, τα μαθήματα ζωγραφικής, η visual art και οι παραστάσεις χορού είναι μερικά από τα δρώμενα που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

artte.es

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Coffice στο Παρίσι

Επόμενο άρθρο

Casa Cavia

MUST READ