Ένα design ξενοδοχείο με γκουρμέ φούρνο στη Βαρκελώνη είναι η νέα πρόταση στο χώρο του hotelling. Το Praktik Bakery Hotel συνδυάζει το φρεσκοψημένο ψωμί με διαμονή σε βιομηχανικό περιβάλλον.
Οι αναμνήσεις από γεύσεις και μυρωδιές ανακινούν όμορφα συναισθήματα. Με βάση αυτή τη ρήση, οι ιδιοκτήτες της ισπανικής αλυσίδας design ξενοδοχείων Praktik βρήκαν τον τρόπο να ξεχωρίσουν στο χώρο του hotelling. Το νέο τους θεματικό ξενοδοχείο ονομάζεται Praktik Bakery, βρίσκεται πίσω από το La Pedrera, το κτίριο-ορόσημο του Gaudí, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Barceloneta και στο λόμπι του δεν φιλοξενεί κάποια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική εγκατάσταση ή ένα hip café αλλά έναν παραδοσιακό φούρνο! Δεν είναι άλλος παρά το πρώτο παράρτημα του επιτυχημένου φούρνου Baluard της Anna Bellsolà που αγαπήθηκε στη Βαρκελώνη χάρη στα 40 είδη τοπικού ψωμιού, βασισμένα στις συνταγές των παππούδων της. Στο ισόγειο του Praktik Bakery οι ένοικοι μπορούν να γευθούν gourmet δημιουργίες, όπως ψωμί με αποξηραμένα φρούτα, και να γνωριστούν με τους ντόπιους θαμώνες υπό την ευφορία ενός καλού γεύματος. Ο φούρνος και τα 74 δωμάτια φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Lázaro Rosa-Violán, που σέβεται τη μοντερνιστική κληρονομιά του κτιρίου –μια παλιά κλινική– στην οποία έδωσε ένα ευοίωνο και φωτεινό βιομηχανικό look. Στα λιτά δωμάτια, κυριαρχεί το λευκό που διακόπτεται μόνο από τις κίτρινες λεπτομέρειες και τα ζωγραφιστά τούβλα. Στο μικρό χώρο που καταλαμβάνουν, προσθέτουν αξία τα πολυτελή art deco μπάνια.