Στο κέντρο της πόλης

Το νέο showroom της εταιρείας Δελούδης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα διάλογο μεταξύ μοντέρνου και διαχρονικού, τέχνης και design που προκαλεί και εκπλήσσει.

Το νέο showroom της εταιρείας Δελούδης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα διάλογο μεταξύ μοντέρνου και διαχρονικού, τέχνης και design που προκαλεί και εκπλήσσει.

Ο συνδυασμός άσπρου-μαύρου κυριαρχεί στους τοίχους, ενώ το δάπεδο από πατητή τσιμεντοκονία έχει βαφτεί σε γκρι χρώμα για να αναδεικνύει τις αρχιτεκτονικές γραμμές αυτού του ιδιαίτερου χώρου, καθώς και τα έπιπλα που παρουσιάζονται στο showroom – όλα αυτά τα διαχρονικά design icons που εκπροσωπεί εδώ και 45 χρόνια η εταιρεία Δελούδης, τα οποία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το Studio Omerta που ανέλαβε το σχεδιασμό. Λεπτομέρειες όπως το μαύρο πλεξιγκλάς που ντύνει τοίχους περιμετρικά της σκάλας και τα customized ράφια στην είσοδο του καταστήματος προκαλούν το ενδιαφέρον μέσω των αντανακλάσεων που δημιουργούν. Το διαρκές παιχνίδι των διαφορετικών υφών συνεχίζεται και στον κάτω όροφο όπου ??το ξύλινο πάτωμα έχει τοποθετηθεί δίπλα σε λαμπερή γκρι τσιμεντοκονία όπου αντικατοπτρίζεται η επενδυμένη με ξύλο οροφή. Κατασκευές σε μαύρο χρώμα, τοποθετημένες σε διάφορα σημεία, λειτουργούν ως βάθρα όπου εκτίθενται τα έπιπλα-γλυπτά, ενώ οι φωτογραφίες του Karl Lagerfeld για την Cassina καλύπτουν ολόκληρους τοίχους συνεχίζοντας αυτόν το διάλογο ανάμεσα στην τέχνη και το design. Χάρη στην ιδιαίτερη προσοχή που δόθηκε στο φωτισμό και τα custom-made στοιχεία, το κατάστημα σπάει τα όρια του εμπορικού χώρου και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει πως βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον, σε ένα σπίτι. Πέρα από τις εταιρείες-πρωτοπόρους του design –όπως Cassina, B&B Italia, Knoll, Capellini, Driade, Moooi, Flos– στο νέο showroom Δελούδης παρουσιάζονται design objects όπως τα Murano της Arcade, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίζονται τα κεραμικά της Bitossi Ceramiche και της Rina Menardi, οι πορσελάνες Limoges της Non Sans Raison και τα κρυστάλλινα αριστουργήματα της an&angel.

Προξένου Κορομηλά και Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Θεσσαλονίκη τηλ. 2310- 457512

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ
Προηγούμενο άρθρο

Fioraio Bianchi Cafe

MUST READ