Στην πόλη των Ανέμων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βιώσεις το Σικάγο. Η αρχιτεκτονική, πολιτιστική και γαστρονομική υπεροχή του τροφοδοτείται συνεχώς συνθέτοντας ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό με νότες τζαζ, μπλουζ και γκόσπελ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βιώσεις το Σικάγο. Η αρχιτεκτονική, πολιτιστική και γαστρονομική υπεροχή του τροφοδοτείται συνεχώς συνθέτοντας ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό με νότες τζαζ, μπλουζ και γκόσπελ.

Η εποχή της ποτοαπαγόρευσης και του Καπόνε is long gone, αλλά το Σικάγο δεν έχει χάσει αυτή την dark γοητεία που σε κρατά σε εγρήγορση και νομίζεις πως, αν σηκώσεις τα μάτια σου, θα αντικρίσεις –κάπου ανάμεσα στα πανύψηλα κτίρια– τη φωτεινή νυχτερίδα του Σκοτεινού Ιππότη.

Ναι, εδώ μπορείς να εντρυφήσεις στην αρχιτεκτονική. Άλλωστε είναι η πόλη που έχουν σφραγίσει αρχιτέκτονες όπως ο Mies van der Rohe, ο Daniel Burnham, ο Louis Sullivan και ο Frank Lloyd Wright και κτίρια φιλόδοξα –και αριστουργηματικά– όπως το Aqua και το 92 ορόφων Trump Tower. Στο Σικάγο μπορείς να επιδοθείς σε A-class shopping στο Magnificent Mile, να χορτάσεις τέχνη, να δεις τις παραστάσεις της ζωής σου στο Steppenwolf, το Goodman ή το Broadway, να γελάσεις με την καρδιά σου ανακαλύπτοντας ένα νέο ταλέντο της stand up comedy ή, ακολουθώντας το ένστικτό σου, να βρεθείς σε ένα υπόγειο κλαμπ με live μπάντα σαν βγαλμένο από τα ’20s και φυσικά να δοκιμάσεις εξαιρετικό φαγητό.

Σε πρώτη ανάγνωση –γιατί δεν είναι ένα ταξίδι ρουτίνας– μια πιο τουριστική ρότα επιβάλλει ένα (ή δύο) από τα θεματικά tours που οργανώνονται από τo Chicago Architecture Foundation (www.architecture.org), όπως το ειδικά διαμορφωμένο river cruise για «φωτογραφικές» εικόνες της πόλης ή τη βόλτα στις ιστορικές συνοικίες της. Βρείτε αφορμή σε μια από τις εκθέσεις να περιηγηθείτε τους εκπληκτικούς χώρους και τη συλλογή του Art Institute of Chicago (www.artic.edu), ώστε να κρίνετε ιδίοις όμμασι την αμφιλεγόμενη Modern Wing σχεδιασμένη από τον Renzo Piano και να θαυμάσετε βυζαντινή τέχνη από ελληνικές συλλογές (έως 15/2). Για πιο rock στιγμές μη χάσετε την αναδρομική έκθεση David Bowie Is στο Museum of Contemporary Art με περισσότερα από 400 αντικείμενα από το αρχείο του σπουδαίου μουσικού και performer (έως 4/1, www.mcachicago.org). Αφιερώστε την ημέρα που θα έχει τον καλύτερο καιρό στο Millennium Park με τις απέραντες εκτάσεις πρασίνου, τη συγκλονιστική αρχιτεκτονική και μια iconic συλλογή σύγχρονης τέχνης που συνεπαίρνει: Θαυμάστε τη μαεστρία του Frank Gehry στο Jay Pritzker Pavilion και στη BP Bridge, πετάξτε στα σύννεφα με το ονειρικό Cloud Gate του Anish Kapoor, δείτε την αντανάκλασή σας στο Crown Fountain του Ισπανού JaumePlensa, προβληματιστείτε με τη σύγχρονη τέχνη των Boeing Galleries, αφεθείτε στα αρώματα του Lurie Garden, διασχίστε το Nichols Bridgeway του Renzo Piano και χαλαρώστε στο δωρικού ρυθμού περιστύλιο στη σύνοδο της Michigan Avenue και της Randolph. Εάν ταξιδέψετε έως το τέλος του χρόνου, θα ζήσετε ένα συνεχές δημιουργικό πάρτι για την επέτειο των 10 χρόνων του πάρκου, που περιλαμβάνει από τα νέα γλυπτά του Plensa και συναυλίες μέχρι προβολή φιλμ και ντοκιμαντέρ σε μια τεράστια LED οθόνη καθώς και δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά. Ένας καλός ξεναγός στην πόλη είναι το www.choosechicago.com.

HOTEL ADDICT

Ή μένετε downtown στο Loop –ειδικά αν ταξιδεύετε με επαγγελματικό ενδιαφέρον– ή κλείνετε σε μια από τις cool συνοικίες.

To πιο hot μέρος αυτήν τη στιγμή στην πόλη είναι το Soho House στο West Loop (www.sohohousechicago.com). Στην ουσία πρόκειται για μια κλειστή λέσχη που ξεκίνησε από το Λονδίνο για τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, με στόχο να προσφέρει την άνεση του «σπιτιού μακριά από το σπίτι σου». Στο έξι ορόφων κτίριο του 1907 τα βρίσκεις όλα, με highlights το 1.300 τ.μ. γυμναστήριο με boxing rink, φτιαγμένο από τη διάσημη Horween Leather Company, και το μπαρ στον τελευταίο όροφο με άπαιχτη θέα στην πόλη. Στο Soho House, ακόμη κι αν δεν μείνετε, θα έρθετε για το Chicken Shop και dirty burgers, το PizzaEast και το Allis bar για ποτό – αξίζει. Το Trump (www.trumpchicago.com) θα το επιλέξετε πρωτίστως για το κτίριο –ένας απίστευτος ουρανοξύστης σχεδιασμένος από τη Skidmore, Owings & Merrill LLP– και για την περιοχή. Φυσικά, έχει ωραία δωμάτια, Michelin εστιατόριο, υπέροχη θέα από ψηλά στο Terrace, ό,τι δηλαδή προστάζει το αμερικανικό όνειρο ενός top ξενοδοχείου. Καλές επιλογές στην περιοχή για ποτό είναι το RM Champagne Salon (www.rmchampagnesalon.com) και το Nellcôte (www.nellcoterestaurant.com), που προσφέρεται και για κυριακάτικο brunch. Μία downtown πρόταση ακόμα είναι το Renaissance Blackstone Chicago Hotel (www.blackstonerenaissance.com), ένας beaux-arts χώρος που συνδυάζει το επικό παρελθόν με την τέχνη και τη θέα στη λίμνη Μίσιγκαν και στο Millennium Park.

Εκτός Loop, πολύ κομψό είναι το James (www.jameshotels.com/chicago) στην περιοχή Near North, με τo Barcito και το Baume & Brix για το βράδυ. Το Public (www.publichotels.com) του Ian Schrager στην Gold Coast είναι must, ειδικά αν είστε ακόλουθος του ιδιοφυούς hotelier.

FOOD, FOOD, FOOD

Πάνω απ’ όλα, το Σικάγο είναι ο παράδεισος του φαγητού. Το casual, για παράδειγμα, είναι πραγματικά καλό – οι ντόπιοι σεφ, όπως ο Rick Bayless, ο Paul Kahan και ο Michael Kornick, μοιάζει να πιστεύουν σε αυτό. Υπάρχουν περισσότερα από 5.500 εστιατόρια, οπότε προετοιμαστείτε (μία λίστα ποτέ δεν βλάπτει) για να μη χαθείτε. Το τριάστερο Alinea (www.alinearestaurant.com) του Grant Achatz είναι κορυφαία εμπειρία, με το αντίστοιχο κόστος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν και το Next (www.nextrestaurant.com) του ίδιου σεφ, με ticketing concept –δηλαδή προαγοράζεις τη θέση σου όπως στο θέατρο–, το Moto (motorestaurant.com) του Homaro Cantu, το αστεράτο Bistro του Graham Elliot (www.grahamelliot.com), το Goosefoot (www.goosefoot.net) και βέβαια το Schwa (schwarestaurant.com) του Michael Carlson, στο οποίο δύσκολα θα βρείτε τραπέζι.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ

Στο Σικάγο θα ανακαλύψετε απίθανα wine bars, μπιραρίες καθώς και rooftop bars. Μεταξύ αυτών το Aviary (www.theaviary.com) του Grant Achatz και του Nick Kokonas, όπου θα επιστρέφετε ξανά και ξανά και θα ονειρεύεστε τα κοκτέιλ του για μήνες μετά. Το μπαρ του Peninsula Hotel (chicago.peninsula.com) είναι αυθεντικό και με τζάκι. Το Barrelhouse Flat (www.barrelhouseflat.com) ξεχωρίζει για τα άψογα εκτελεσμένα κοκτέιλ του.

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ