The space between

Στο κτίριο One Athens – στην Σχολή Δοξιάδη στο Κολωνάκι-  έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες αφηγούνται  aπό αύριο  με τα   έργα τους τη σχέση μας με το κτιστό και το  φυσικό τοπίο στις  σύγχρονες πόλεις. 

Στο κτίριο One Athens – στην Σχολή Δοξιάδη στο Κολωνάκι- έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες αφηγούνται aπό αύριο με τα έργα τους τη σχέση μας με το κτιστό και το φυσικό τοπίο στις σύγχρονες πόλεις.

Mε τίτλο “The space Between” οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες συζητούν με διαφορετικά μέσα και ύφη τις παράμετρους που ορίζουν αισθητικά, ψυχολογικά και βιωματικά τη σχέση τους με την πόλη σε μια έκθεση που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 14 Νοεμβρίου . Οι Pawel Althamer, Jonathas de Andrade, Βαγγέλης Βλάχος, Cevdet Erek, Basim Magdy, Ευτύχης Πατσουράκης, Hrair Sarkissian, Hiraki Sawa, Ίρις Τουλιάτου αναρωτιούνται για τη βιωσιμότητα της αστικής κατάστασης, διερευνούν τα όριά της και τι αυτά σημαίνουν καθώς και τις δυνατότητες υπέρβασής τους. Εντοπίζουν τους κοινωνικούς, αρχιτεκτονικούς, πολιτιστικούς ρυθμούς των πόλεων – τα πρόσωπα, τα προσωπεία, τις προσόψεις – τα συγκεκριμένα ή αφηρημένα ερεθίσματα που συνθέτουν την προσωπική αστική τους συνθήκη.

Η έκθεση εκτυλίσσεται περιμετρικά μιας πρώην μοντερνιστικής αθηναϊκής αυλής, στο ιστορικό αίθριο του πάλαι ποτέ αρχιτεκτονικού γραφείου του αβανγκάρντ αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Χτισμένο το 1958 στον Λυκαβηττό πάνω από τον Ηριδανό, έχει θέα της πόλης που εκτείνεται ώς τη θάλασσα. Το κτίριο συστέγαζε τις τεχνικές σχολές Δοξιάδη, εκδοτικό οίκο, τη σχολή Οικιστικής και εκθέσεις τέχνης, αφήνοντας έτσι μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη.

Από το αρχικό κτίριο σήμερα διασώζονται μόνο τμήματά του, καθώς έχει κηρυχθεί μερικώς διατηρητέο, με νέα ωστόσο όψη και χρήση. Έχοντας περάσει από διάφορα χέρια μετά το θάνατο του Δοξιάδη, είναι πλέον διαμορφωμένο σε σύγχρονες κατοικίες, ενώ το αίθριο και οι περιβάλλοντες χώροι από εστίες γνώσης και ιδεών σήμερα φιλοξενούν τις κοινόχρηστες οικιστικές δραστηριότητες των ιδιοκτητών. Τόσο το κτίριο – ως μνημείο ιστορίας, ως δείγμα πολεοδομικών μεταμορφώσεων και ως χώρος εκθέσεων – όσο και το διακύβευμα του Δοξιάδη για μια σκεπτόμενη σχέση με το κτιστό περιβάλλον αποτελούν κεντρικά στοιχεία της έκθεσης The Space Between.

One Athens: Στρατιωτικού Συνδέσμου 20-4

Τρι – Παρ: 17:00 – 21:00, Σαβ: 12:00 – 16:00,

επικοινωνία: locus@locusathens.com

MissBloom Goes

shopping

Οι Fashion Editors του MissBloom επιλέγουν τα αγαπημένα τους e-shops με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και κάθε στυλ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ

MUST READ